Copertele unei cărţi de la Harvard, confecţionate din piele umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copertele unei cărţi de la Harvard, confecţionate din piele umană FOTO Captură BBC
Copertele unei cărţi de la Harvard, confecţionate din piele umană FOTO Captură BBC

O carte aflată în proprietatea biblioltecii Houghton din cadrul Universităţii Harvard are copertele confecţionate din piele umană, au anunţat, joi, oamenii de ştiinţă americani, care au desfăşurat teste în acest sens, relatează BBC.

Astfel, pe baza unor cercetări amănunţite, experţii Universităţii Harvard au informat că volumul „Des destinées de l’ame” („Destinele Sufletului”), al autorului francez Arsène Houssaye, are copertele îmbrăcate în piele de om.

„Datele pe care le-am obţinut ne arată că în proporţie de 99% provenienţa pielii este de la un om”, a declarat Bill Lane, directorul Centrului de Spectrometrie şi al Laboratorului de Proteomică de la Universitatea Harvard.

Oamenii de ştiinţă americani susţin că pielea folosită la copertele volumului provine de la un pacient de sex feminin cu afecţiuni mintale. Îmbrăcarea cărţilor în piele umană era o practică destul de răspândită în secolul 16, mai notează sursa citată.

Volumul scris de Arsène Houssaye, în 1930, este o colecţie de mai multe eseuri dedicate sufletului şi vieţii după moarte, cartea fiind lăsată de autor unui prieten. Acesta din urma a refăcut coperţile şi a explicat de ce a decis să le îmbrace în piele umană.

„O carte dedicată sufletului merită să fie îmbrăcată în piele umană. Am folosit aceste fâşii de piele luate de pe spatele unei femei. Niciun ornament nu a fost folosit pentru a-i păstra eleganţa”, a scris Dr Bouland într-o notă a cărţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite