Cine este roboţelul Pepper şi ce fel de acte trebuie să semneze proprietarii înainte de a-l achiziţiona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Japonezii au scos pe piaţă roboţelul prietenos, construit strict pentru o relaţie de prietenie cu cel care îl achiziţionează. Această iniţiativă vine după ce o expertă în robotică din Statele Unite a pornit o petiţie pentru interzicerea sexului cu roboţi.

După ce experta în robotică Kathleen Richardson a lansat o campanie pentru interzicerea sexului cu roboţi în Marea Britanie, o companie japoneză, Aldebaran, a creat primul robot a cărui menire este să îi fie prieten celui care îl achiziţionează. 

Richardson şi-a motivat campania prin argumentul că, în viitor, sexul cu oameni va fi privit drept o „practică primitivă‟, relaţiile intime fizice fiind înlocuite de sexul cu roboţi. Pepper, roboţelul prietenos creat de japonezi, este însă un robot social, capabil să poarte conversaţii, să îşi recunoască stăpânul şi să se descurce de unul singur. 

În plus, în momentul achiziţionării, noul stăpân este obligat să semneze un contract prin care se angajează să nu facă sex cu roboţelul, să nu instaleze aplicaţii deocheate şi să nu îl reprogrameze pentru a urmări oamenii.

Potrivit „Daily Mirror‟, farsorii experţii în calculatoare au reprogramat deja tableta încorporată roboţelului, astfel că pe ecranul acesteia apare o pereche de sâni care, atunci când sunt atinşi, îl fac pe Pepper să geamă. Persoana din spatele acestei farse susţine încă că iniţiativa a fost doar un test la care a fost supus roboţelul, pentru a determina cum reacţionează acesta atunci când este hărţuit sexual.

   

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite