Chinezii „trebuie să renunţe la beţişoare şi să folosească lingura şi furculiţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
1,4 miliarde de locuitori folosesc 80 de miliarde de perechi de beţişoare în fiecare an FOTO Shutterstock
1,4 miliarde de locuitori folosesc 80 de miliarde de perechi de beţişoare în fiecare an FOTO Shutterstock

Sunt beţişoarele chinezeşti superioare cuţitului şi furculiţei?Dezbaterea care timp de secole a divizat estul de vestul lumii a primit acum un răspuns din cauza condiţiilor nefavorabile de mediu, potrivit „The Telegraph“.

În contextul în care 1,4 miliarde de locuitori folosesc 80 de miliarde de perechi de beţişoare în fiecare an, China s-a văzut nevoită să recunoască faptul că pădurile sale nu mai pot furniza suficiente tacâmuri tradiţionale.

Trebuie să ne schimbăm obiceiurile şi să încurajăm oamenii să aibă grijă de propriile tacâmuri“, a declarat preşedintele Grupului Industriei Forestiere Jilin, Bo Guangxin, citat de „The Telegraph“.

El a evidenţiat că doar 4.000 de astfel de beţişoare pot fi confecţionate dintr-un copac cu o medie de vârstă de 20 de ani şi, mai mult decât atât, a sugerat că restaurantele ar trebui să le ofere clienţilor tacâmuri din metal.

În prezent, China taie 20 de milioane de copaci adulţi pe an pentru confecţionarea beţişoarelor, a mai adăugat el. În prezent, statul chinez reprezintă cel mai mare importator de lemn din lume, ajungând chiar să importe beţişoare din Statele Unite.

Adoptarea sugestiei făcute de Bo Guangxin ar conduce la un moment critic în istoria beţişoarelor chinezeşti, vechi de 4.000 de ani.

Se spune că au fost utilizate pentru prima dată în jurul anului 2100 Î.Hr, de Da Yu, fondatorul dinastiei Xia. Grăbit să ajungă la o zonă afectată de inundaţii, el nu a mai aşteptat să i se răcească bucata de carne şi a folosit o pereche de nuiele pentru a o mânca.

Rapid, beţişoarele au devenit populare în întreg continentul asiatic. Cu toate acestea, beţişoarele chinezeşti diferă de cele utilizate în Coreea sau în Japonia, fiind mai lungi. De asemenea, coreenii utilizează, adesea, beţişoare confecţionate din metal, datorită dragostei lor pentru alimentele preparate la grătar.

Aşa cum a glumit cândva şi comediantul Jerry Seinfeld, să-i faci pe chinezi să renunţe la folosirea beţişoarelor ar fi o mare realizare. „Ştim că au văzut furculiţele, dar au rămas la beţişoare“ .

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite