Cel mai bogat sportiv provine din Roma Antică. Câştiga mai mult decât Michael Jordan şi Cristiano Ronaldo împreună

Cel mai bogat sportiv provine din Roma Antică. Câştiga mai mult decât Michael Jordan şi Cristiano Ronaldo împreună

Cursele de care erau foarte apreciate în Roma Antică FOTO Shutterstock

foto sÎn lumea sportului circulă astăzi sume astronomice, provenite din contractele de milioane de euro pe care le semnează sportivii de valoare, din reclame în care apar aceştia şi din sponsorizări.

Cristiano Ronaldo, de pildă, cel mai bun fotbalist din lume, a câştigat 93 de milioane de dolari numai în 2017, crescându-şi astfel averea totală la 725 de milioane de dolari. Potrivit Forbes, cel mai bine plătit atlet al tuturor timpurilor este Michael Jordan, care a strâns, în toată cariera lui sportivă, nu mai puţin de 1,85 miliarde de dolari. Însă publicaţia financiară trebuie să fi luat în seamă doar sportivii contemporani sau cei din vremuri destul de recente şi n-a căutat puţin mai departe în istorie.

Dacă îl întrebăm pe istoricul Peter T. Struck, el ne va spune că a existat odată un sportiv care a reuşit să depăşească cu mult suma câştigată de Michael Jordan şi Cristiano Ronaldo la un loc! Când? În Roma Antică. Cine este acest sportiv?

Citeşte aici povestea lui Gaius Appuleius Diocles, vizitiu la curse de care.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările