Cea mai bizară metodă contraceptivă: o tânără a folosit un cartof pentru a nu rămâne însărcinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartoful începuse să încolţească în vaginul tinerei FOTO Arhivă Adevărul
Cartoful începuse să încolţească în vaginul tinerei FOTO Arhivă Adevărul

O tânără din Columbia a şocat medicii după ce au descoperit că durerile abdominale de care suferea erau cauzate de un cartof pe  care aceasta îl folosise ca metodă contraceptivă. Leguma începuse să încolţească în vaginul acesteia.

Tânăra în vârstă de 22 de ani i-a cerut sfatul mamei sale în privinţa unor metode contraceptive, iar femeia i-a spus că un cartof în vagin o va proteja de o sarcină nedorită. 

„Mama mi-a spus că, dacă vreau să nu rămân însărcinată, ar trebui să-mi bag un cartof acolo. Iar eu am crezut-o”, a declarat tânăra al cărui nume nu a fost făcut public, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”.

Cazul a devenit cunoscut după ce femeia a mers la un spital din oraşul columbian Honda, acuzând dureri abdominale. Când asistenta a examinat-o, a descoperit rădăcinile cartofului. Aceasta a fost operată şi, din fericire, sănătatea pe termen lung nu i-a fost afectată.

Cazul a readus în atenţia publicului lipsa educaţiei sexuale în Columbia şi, în general, în ţările din America de Sud. O cercetare condusă de Institutul de Planificare Familială din Columbia, care are menirea de a reduce numărul de sarcini în rândul adolescenţilor, a scos la iveală faptul că tinerii sunt slab informaţi în ceea ce priveşte contracepţia. În plus, cercetarea a mai descoperit că tinerele sunt adesea obligate să practice sexul neprotejat.

Maria Eugenia Rosselli, sociolog din cadrul Ministerului Educaţiei din Columbia, a menţionat că o cauză a lipsei de informarei este faptul că părinţii evită să discute cu tinerii despre sex.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite