Ce aţi ratat pentru că aţi fost atenţi la USL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcările de trupe care au avut loc în ultima perioadă în politica românească s-ar putea să vă fi deturnat atenţia de la câteva ştiri care vă vor aminti de România noastră paralelă, schizoidă, ascunsă, ştiinţifico-fantastică, dar cât se poate de reală.

În primul rând, dacă nu ştiaţi, în Arad, un biciclist băut a fost accidentat de un şofer fără permis care conducea o automacara (!!!) neînmatriculată. Dincolo de faptul că se tratase cu destul de mult alcool, biciclistul (în vârstă de 65 de ani) circula şi fără elemente reflectorizante. Mai exact, era singur şi nesemnalizat în noapte. Provenienţa automacaralei neînmatriculate şi motivul pentru care şoferul fără permis o conducea au rămas un mister în cinstea căruia merită făcut un film, fie el şi de scurtmetraj.

Buuuun. Să continuăm cu mesajul părintelui Iustin Pârvu către credincioşi, mesaj postat pe site-ul Mănăstirii Petru Vodă, după ziua de naştere a călugărului. Cităm din scrisoare: „Aud că veţi fi bucuroşi într-un viitor apropiat sau mai depărtat, cu lipsurile pe care le aveţi“. Până aici, toate bune, dar un pic ciudate, mai ales că părintele Iustin Pârvu a încetat din viaţă în iunie 2013. Astfel, scrisoarea publicată pe site-ul mănăstirii vine ca un mesaj de după moarte, fără alte precizări despre cine, când şi cum l-a scris. A fost nevoie de mai multe intervenţii ale reporterilor pentru a smulge o explicaţie purtătoare de un oarece sens: mesajul ar fi fost autentic, scris de părinte pe când era în viaţă şi descoperit în mănăstire de către preoţii care se ocupă cu cercetarea vieţii lui. Eh! 

Mai departe, mergem într-o altă Românie reală, de data asta în Vrancea, unde sute de săteni din patru comune pot să jure că în zonă a picat un meteorit. Localnicii spun că, în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, în timpul unor ninsori fără sfârşit, a tunat şi a fulgerat ca în plină vară, după care o minge mare de foc a putut fi văzută brăzdând cerul. Sătenii s-au apucat să caute meteoritul (sau avionul sau nava cosmică sau semnul divin care le-a picat în pădure), dar pentru că a fost aproape imposibil să continue căutările s-au gândit că ar fi mai bine să-şi deszăpezească întâi drumurile şi casele. Între timp, specialiştii spun că nu a fost semnalată nicio ploaie de meteoriţi în acea seară şi că, cel mai probabil, a fost vorba doar de o simplă furtună. C-o fi fost doar un fulger globular sau un semn al Apocalipsei, asta rămâne de studiat şi de văzut la primăvară.

În încheiere, dacă tot aţi fost cu ochii pe USL, poate aţi ratat un site argeşean mai mult sau mai puţin fantomatic în care a fost prezentată o listă (în ordine alfabetică) a 134 de jurnalişti băsişti. Lista are şi un nume, „Feţe hidoase ale băsismului“, dar nu se precizează cine a realizat-o sau care sunt criteriile. Aşteptăm cu interes o altă listă în care să se dea numere de telefon, adrese, ore la care unii şi alţii pot fi găsiţi acasă, câţi copii au, ce obiceiuri şi dacă umblă la ei cu bani lichizi. O chestiune e clară: data viitoare când ieşim pe stradă, ar trebui să ne luăm în picioare cizmele de cauciuc, pentru că lucrurile în ţara asta sunt tot mai mult de rahat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite