Casa unei femei din Texas a fost demolată din greşeală în urma unei erori a aplicaţiei Google Maps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din localitatea Rowlett, Texas, a rămas fără casă în urma unui şir de coincidenţe şi erori stupide: casa ei a fost demolată din greşeală după ce muncitorii firmei de demolări au ajuns la adresa greşită folosind direcţiile oferite de aplicaţia Google Maps şi s-au convins că imobilul este cel vizat după ce au văzut că era deja parţial avariat, relatează CNNMoney.

Locuinţa lui Lindsay Diaz din Rowlett,Texas fusese avariată anul trecut de tornade care au lovit zona în decembrie anul trecut, conferindu-i un aspect similar cu imobile marcate în mod normal pentru demolare.

Însă Diaz susţine că avariile susţinute nu au afectat structural locuinţa, şi că dorea să se apuce de repararea acesteia în curând.

Planurile ei au fost date însă peste cap de muncitori ai unei firme de demolări şi de o greşeală a celei mai utilizate aplicaţii GPS din lume, Google Maps, care i-a ghidat pe aceştia la locuinţa femeii de pe Calypso Drive, în timp ce casa pe care trebuiau s-o demoleze era situată pe Cousteau Drive, la acelaşi număr.

Diaz a precizat că supervizorul aflat la faţa locului i-a spus că acesta a confirmat numărul locuinţei, faptul că aceasta se afla la unul din capetele străzii şi că a fost avariată de tornade înainte de a dispune începerea demolării, dar că s-a bazat pe indicaţiile Google Maps pentru stradă şi nu s-a gândit că acestea ar putea fi greşite.

Google a confirmat eroarea aplicaţiei şi a declarat că va investiga cauza acesteia, însă nu este clar însă cine va suporta daunele provocate de incident. Compania de demolări, Billy L. Nabors Demolition, nu a comentat incidentul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite