Cadou de 48 de milioane de dolari: un magnat din Hong Kong, condamnat la închisoare, a cumpărat fiicei sale de 7 ani un diamant rar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diamantul a costat 48 de milioane de dolari FOTO BBC
Diamantul a costat 48 de milioane de dolari FOTO BBC

Fiica miliardarului Joseph Lau, din Hong Kong, se poate mândri cu unul dintre cele mai scumpe cadouri din istorie. Magnatul a cumpărat un diamant albastru de 12 carate pentru 48 de milioane de dolari de la casa de licitaţii Sotheby's, piatra nestemată devenind astfel cel mai scump diamant cumpărat prin licitaţie din istorie.

Lau a confirmat că a cumpărat diamantul pentru fiica sa, Josephine, în vârstă de 7 ani, şi că va numi diamantul „Luna Albastră a Josephinei”. 

Însă aceasta nu este prima dată când Lau, magnat imobiliar cu o avere estimată la aproape 10 miliarde de dolari, face astfel de cadouri extravagante fiicei sale. El a mai cumpărat, chiar în această săptămână, un alt diamant, de data aceasta roz, pentru suma de 28,5 milioane de dolari – pe care la numit „Draga Josephine”. Iar în 2009 a cumpărat un alt diamant albastru pentru 9,5 milioane de dolari, tot pentru fiica sa, pe care l-a numit „Steaua Josephinei”.

Nu se ştie dacă Lau face toate aceste cadouri doar de dragul fiicei sale, sau pentru a se revanşa pentru faptul că a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare pentru spălare de bani şi dare de mită în regiunea autonomă Macao – sentinţă pe care o evită rămânând în Hong-Kong, deoarece între cele două regiuni nu există vreun contract de extrădare. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite