Budweiser a făcut public un proiect de a fabrica bere în spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi oamenii nu au ajuns încă pe Marte, atunci când primii astronauţi vor pune piciorul pe planeta roşie, aceştia vor avea o problemă mai puţin.

Concernul Anheuser-Busch, ce deţine marca Budweiser, a anunţat că doreşte să dezvolte un proces de fabricare a berii în spaţiul cosmic, bere ar urma să fie disponibilă pentru când vom coloniza planeta Marte. Evident scenariul acestora pare desprins din romanele Sci-fi.

Deşi acest proiect este încă departe de a fi finalizat, se pare că berea spaţială va deveni o realitate.

În luna decembrie a acestui an, experţii companiei Anheuser-Busch vor lucra împreună cu echipa aflată pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a crea „un proces de fabricare al berii micro-gravitaţional”.

„Anheuser-Busch a semnat un parteneriat cu CASIS, ce are în management Laboratoarele Naţionale ale Statelor Unite pentru Staţia Spaţială Internaţională, şi cu Space Tango, o companie ce dezvoltă mijloace de transport spaţial, şi care operează mai multe facilităţi de cercetare din cadrul Laboratoarelor Naţionale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Conform acestui proiect, SpaceX va transporta la bordul Staţiei Spaţiale seminţe de orz şi alte ingrediente necesare pentru Budweiser în cadrul misiunii sale de la începutul lunii.

Odată ajunse la bordul Staţiei, seminţele de orz vor fi supuse la două experimente principale. În primul dintre acestea, seminţele de orz vor fi observate pentru o perioadă de 30 de zile pentru a vedea cum reacţionează în noul mediu spaţial. Cel de-al doilea experiment va viza germinarea seminţelor, ceea ce presupune hrănirea şi udarea acestora pentru o perioadă de două săptămâni, într-un mod ce încearcă să imite modul normal de creştere a acestora pe Pământ.

Planul presupune ca seminţele de orz să se afle pe orbita planetei pe o perioadă de o lună de zile iar apoi, odată recuperate, să fie analizate în vederea producerii berii în spaţiu.

„O misiune de succes în spaţiu include multe elemente cheie, inclusiv necesitatea de a oferi echipajelor de astronauţi micile detalii ce le amintesc de casă”, a afirmat fostul astronaut Clayton Anderson, care se pare, susţine necesitatea producerii berii în spaţiu.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite