Alertă într-un stat american: o specie ameninţătoare de peşte care supravieţuieşte pe uscat, descoperită într-un iaz

Alertă într-un stat american: o specie ameninţătoare de peşte care supravieţuieşte pe uscat, descoperită într-un iaz

FOTO captură You Tube

O specie de peşte invazivă, care poate respira şi supravieţui pe uscat, a fost descoperită pentru prima dată într-un iaz din Georgia. Autorităţile au lansat o avertizare tuturor celor intră într-un fel sau altul în contact cu ea: peştele trebuie ucis imediat, relatează CNN.

Luna aceasta, un pescar a prins peştele cu cap de şarpe într-un iaz din Gwinnett County, au anunţat reprezentanţii departamentului pentru resurse naturale sălbatice din Georgia.
 
„Încercăm acum să ne dăm seama dacă specia s-a răspândit în afara acestui iaz şi să luăm măsuri pentru o împiedica să populeze alte ape”, au anunţat oficialii după ce specia a mai fost observată în alte 14 state americane. Pescarii care o prind trebuie să o ucidă imediat şi să o congeleze.
 
Peştele cu cap de şarpe este lung, subţire, maroniu închis şi poate atinge aproximativ un metru lugime. Specia este considerată invazivă, întrucât nu este una nativă, afectând fauna sălbatică din zonă prin concurenţa pentru hrană şi teritoriu. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: