Şcoala de presă fondată de Ion Cristoiu naşte pui vii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziaristul Ion Cristoiu, căruia unii îi spun „maestru”, şi-a câştigat notorietatea post-decembristă prin inegalabila lui capacitate de a construi scenarii.

Pornind de la un mic detaliu din realitate, dl. Cristoiu construieşte o mega-ipoteză în aşa fel livrată cititorilor încât ai fi pe punctul de a-i da crezare dacă nu ţi-ar veni în minte moromeţiana întrebare oare pe ce se bazează cu adevărat „maestrul” când scrie ceea ce scrie?. Pe nimic. Sau ca să fim riguroşi exacţi şi să nu-I facem vreo nedreptate d-lui Cristoiu pe un firicel de realitate, pe un pic de deducţie şi multă, uneori bolnăvicioasă fantezie. Provocatoare de fandaxie.

Iată însă că fantezia de proastă calitate a cuprins-o ieri, în sfânta zi de duminică, şi pe d-na Simona Ionescu, redactor-şef al cotidianului Evenimentul zilei. Ziarul în care „maestrului” îi place să spună că ar fi ctitorit o şcoală de presă. Una dintre pietrele întemeietoare ale şcolii cu pricina fiind senzaţionalista ştire potrivit căreia în nu mai îmi amintesc ce loc sărman din România o găină a născut pui vii. Poate îşi aminteşte locul cu exactitate dl. Iulian Chifu.

Iată, avem acum dovada că nu doar găina a născut pui vii, ci şi Evenimentul zilei. Puiul pe nume Simona Ionescu (să fiu iertat, nu o pot numi puicuţă din mult prea multe motive pe care prefer să le las neenumerate) a ticluit un editorial intitulat Sistemul care ne aranjează vieţile ce poate fi citit de oricine doreşte, spre amuzamentul sau îngrijorarea proprie (eu m-am îngrijorat întrebându-mă creştineşte ce o fi digerat ieri doamna Ionescu) în ediţia de luni, 15 mai 2017, a ziarului cu bulină roşie.

Care sunt premisele de la care porneşte doamna Simona Ionescu în demonstraţia care sigur l-ar pune în încurcătură până şi pe Immanuel Kant.

1) Criza, debilitarea şi mogulizarea presei, degradarea statutului şi a standardelor de viaţă ale jurnaliştilor.

2) Schimbările frecvente de personal în echipele editoriale şi posibilitatea ca ele să fie virusate de agenţi acoperiţi.

3) Realitatea că în România traficul pe internet are cea mai mare rapiditate din Europa, la polul opus situându-se Turcia. La această antiteză d-na Ionescu ne încredinţează că a meditate profund.

4) Timpul relativ mare petrecut pe reţelele de socializare românii.

Analizând, legând şi desfăcând toate aceste informaţii, ridicându-le la putere, doamna Ionescu ajunge la concluzia că la mijloc este mâna Sistemului. Care vrea să stăm mai mult pe facebook, să primim, să rumegăm şi să fim manipulaţi de informaţiile false lansate de agenţii aceluiaşi Sistem pe respectiva reţea de socializare.

Ţin să o informez pe doamna Simona Ionescu că astăzi am stat mai puţin timp pe facebook decât mi-aş fi dorit pentru că am fost nevoit să îmi petrec o oră la coadă aşteptând să-mi vină rândul pentru a putea plăti curentul.

După ce i-am furnizat această preţioasă informaţie doamnei Ionescu, aş vrea să o întreb dacă nu cumva Sistemul ar putea influenţa şi Mitropolia Ardealului despre care aflu că ar fi acţionară la firma ce îmi furnizează mie lumina astfel încât să îmbunătăţească serviciile de încasare numai şi numai spre a mi se crea condiţiile de a petrece mai multe ore pe reţelele de socializare şi a fi, în consecinţă, mai eficient şi mai vârtos manipulat.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite