Şarpe veninos într-o pungă de salată cumpărată de la supermarket, în Australia

Şarpe veninos într-o pungă de salată cumpărată de la supermarket, în Australia

Şarpe ascuns în salată. FOTO: Facebook/Breakfast Television/Alexander White

Un cuplu din Sydney a găsit un pui de şarpe veninos într-o pungă de salată cumpărată de la supermarket. Ce s-a întâmplat cu reptila.

Puiul de Hoplocephalus bitorquatus  - şarpe cu cap pal - a fost descoperit de Alexander White şi Amelie Neate după ce au ajuns acasă de la cumpărături.
 
"Se mişca în pungă şi scoatea limba", a povestit White. "Datorită limbii mi-am dat seama că nu este un vierme uriaş. Să fiu sincer, aş fi preferat să fie un vierme".
 
Şarpele avea 20 de centimetri lungime şi pare să fi dormit în punga de salată luată de White din vitrina frigorifică. Bărbatul a ţinut punga în mână prin magazin, apoi a pus-o în rucsac, cât timp a mers cu bicicleta 10 minute până acasă.

 
Şarpele şi-a făcut apariţia când cei doi despachetau cumpărăturile. Cuplul a sunat la organizaţia de salvare a animalelor Wires care a preluat reptila şi a eliberat-o în sălbăticie.  
 
Potrivit Muzeului Australian, şarpele cu cap pal este o specie timidă, dar exemplarele devin agitate foarte uşor dacă se simt încolţite. Nu există victime înregistrate din cauza muşcăturii, însă muşcătura poate provoca dureri de cap puternice, vedere înceţoşată, dureri şi sângerări anormale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările