38 de virgine ucise într-un accident de maşină: regele din Swaziland trebuie să amâne ceremonia de alegere a soţiei cu numărul 15

38 de virgine ucise într-un accident de maşină: regele din Swaziland trebuie să amâne ceremonia de alegere a soţiei cu numărul 15

În timpul ceremoniei tradiţionale, care durează opt zile, regele îşi alege o nouă soţie din rândul virginelor, ca tribut adus reginei-mamă. FOTO Daily Mail

Nu mai puţin de 38 de tinere, toate virgine, şi-au pierdut viaţa într-un accident de maşină care a avut loc în sudul Africii. Fetele se aflau într-un autobuz care le ducea la un festival anual din Swaziland, la care participă 40.000 de fecioare. Regele din Swaziland, Mswati al III-lea, urma să-şi aleagă dintre participante soţia cu numărul 15.

Accidentul a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, pe autostrada care leagă oraşele Mbabane şi Manzini, după ce platforma care le transporta pe fete s-a ciocnit de un autovehicul, pentru ca la scurt timp să fie izbită de o a doua maşină. 

Reprezentanţii asociaţiilor pentru apărarea drepturilor omului susţin că autorităţile au încercat să muşamalizeze tragedia şi cer ca festivalul să fie anulat din respect pentru părinţii care trebuie să-şi îngroape copiii, notează publicaţia Daily Mail.

În timpul ceremoniei tradiţionale, care durează opt zile, regele îşi alege o nouă soţie din rândul virginelor, ca tribut adus reginei-mamă, în timp ce acestea dansează în sânii goi pentru familia regală. 


FOTO Daily Mail 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările