100 de cadavre de pisici au fost descoperite în casa unui pensionar din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

O sută de cadavre de pisici precum şi aproximativ douăzeci de feline vii au fost descoperite duminică în casa unui octogenar din sudul Franţei, relatează luni AFP, care citează o asociaţie pentru protecţia animalelor.

Nepoata bărbatului de 81 de ani a descoperit cadavrele, majoritatea închise în cutii din plastic sau lemn sigilate, potrivit cotidianului Nice-Matin, citat de Agerpres. Ea a chemat în ajutor mai multe asociaţii de protecţia animalelor. În total, aproximativ 100 de pisici moarte au fost găsite în locuinţă şi în jurul acesteia, alături de rămăşiţe de veveriţe, şobolani şi un maxilar canin.

„Majoritatea pisicilor erau moarte când au fost plasate în aceste cutii, având în vedere poziţia lor, dar credem că cel puţin două au fost închise încă vii”, a explicat pentru AFP preşedintele asociaţiei La Tribu du Fourmiller, Philippe Desjacques.

Cadavrul parţial devorat al unei pisici, probabil de către celelalte vieţuitoare, se afla pe canapeaua din casă. Peste douăzeci de pisici aflate încă în viaţă, dar cu stare de sănătate depreciată, au fost încredinţate unor medici veterinari sau voluntari.

„Din păcate, vedem astfel de poveşti în fiecare an”, a explicat Desjacques.

Pensionarul suferea, potrivit lui Desjacques, de sindromul lui Noe, o tulburare psihică ce constă în adoptarea mai multor animale decât pot fi adăpostite sau hrănite în mod corect, precum şi de sindromul lui Diogene, care are ca rezultat o acumulare compulsivă de obiecte.

Asociaţiile intenţionează să depună o plângere pentru maltratarea animalelor împotriva pensionarului, a precizat Desjacques.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite