Zlatan Ibrahimovic, declaraţii „acide” la adresa selecţionerului Suediei: „A distrus ce am construit eu 20 de ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat pentru ziarul suedez „Expressen”, Zlatan Ibrahimovic l-a criticat pe selecţionerul Suediei, Janne Andersson, pe motiv că nu convoacă jucători cu origini străine.

Fotbalistul legitimat la Los Angeles Galaxy i-a reproşat selecţionerului Janne Andersson că nu a inclus niciun jucător de altă origine etnică, atunci când a conturat primul său lot, lucru asupra cărui a revenit, ulterior. 

„Prima convocare, ce se întâmplă? Câţi jucători de altă origine a inclus? Niciunul. A fost întrebat şi s-a văicărit. După aceea, a chemat alţii de diverse origini, ca să nu fie acuzat că nu e corect”, a comentat Zlatan Ibrahimovic. În acelaşi context, fotbalistul a comentat că Janne Andersson a distrus ceea ce el a construit „timp de 20 de ani”.

La rândul său, Janne Andersson a spus că înţelege că jucători ca Zlatan Ibrahimovic, care are un tată bosniac şi o mamă croată, au fost trataţi diferit din pricina originii părinţilor. „Mă irită, însă, că se insinuează că aş fi capabil să fac alegerile mele, în funcţie de originea oamenilor. E foarte departe de ceea ce sunt eu ca om şi ca selecţioner”, a conchis antrenorul.

Jane Andersson a fost numit selecţioner, după ce Zlatan Ibrahimovic s-a retras de la naţională, la încheierea Campionatului European din 2016, antrenorul reuşind să ducă reprezentativa Suediei până în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din 2018.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite