Yaya Touré, fotbalistul african al anului 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul de fotbal din Coasta de Fildeş, Yaya Touré, a fost desemnat joi, la Lagos, cel mai bun jucător african al anului pentru a treia oară la rând, luând faţa nigerianului John Obi Mikel şi a compatriotului Didier Drogba.

Ivorianul a ţinut în primul rând să mulţumească persoanelor care l-au sprijjit şi l-a felicitat şi pe Obi Mikel, persoană despre care a afirmat că merita, de asemenea, acest titlu.

„Mulţumesc familiei mele pentru susţinerea lor şi îl felicit pe John Obi Mikel, persoană care merită, de asemenea, acest premiu”, a declarat Yaya Touré după ce a primit premiul în cadrul unei ceremonii organizate în capitala economică a Nigeriei, Lagos.

Jucătorul ivorian are în prezent 31 de ani, fiind legitimat la Manchester City, echipă care nu a reuşit să câştige niciun trofeu în 2013. Cu toate acestea, performanţele lui Touré, atât la echipa de club, dar şi la naţionala Coastei de Fildeş, l-au adus în centrul preferinţei juriului format din antrenori şi directori tehnici ai echipelor naţionale.

În luna decembrie, Yaya Touré a a primit şi premiul „jucătorul african al anului” acordat de agenţia de ştiri BBC, pentru prima dată în cariera sa.

Ivorianul a primit 373 de punte, în timp ce nigerianul Obi Mikel a obţinut 265 de puncte, iar Drogba 236 de puncte.

John Obi Mikel a fost marele ghinionist deoare în 2013 a reuşit să câştige Liga Campionilor cu Chelsea, dar şi Cupa Africii pe Naţiuni cu selecţionata Nigeriei. Selecţionata Nigeriei a fost considerată echipa naţională a anului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite