Xavi, devastat: Discursul antrenorului Barceonei spune totul despre situaţia echipei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Xavi Hernandez
Xavi Hernandez

Adus pe banca formaţiei catalane pentru a opri „hemoragia“, fostul mare mijlocaş admite că, la ce a găsit la club, deocamdată, se confruntă cu o misiune imposibilă.

Barcelona a terminat pe locul 3 o grupă de Liga Campionilor, în care Bayern Munchen şi Benfica, primele două clasate, au umilit-o cu nişte rezultate groaznice! 

A fost 0-3 cu Bayern pe „Camp Nou“ şi, încă o dată, la Munchen. Cu Benfica, catalanii au cedat cu 0-3 „doar“ la Lisabona. Pe teren prorpiu, au reuşit să smulgă o remiză albă. Degeaba însă! Depăşind doar Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, pe care au învins-o cu 1-0, acasă şi în deplasare, catalanii au fost retrogradaţi în play-off-ul Ligii Europa. Unde vor evolua, în luna februarie. 

Până atunci, antrenorul Xavi Hernandez (41 de ani) a făcut o analiză dureroasă, dar realistă a situaţiei echipei din acest moment.

Ce a spus Xavi?

*Am asistat la o realitate foarte dură în acest meci (n.r. - cu Bayern Munchen). E o situaţie tristă, dificilă. Am vrut să fiu la înălţime în Liga Campionilor, să încerc să o câştig. Dar realitatea ne spune că nu suntem la acest nivel. E greu, dar aşa e. Trebuie să ne confruntăm cu această realitate. O nouă etapă începe acum.

*Această înfrângere de la München trebuie să fie un punct de inflexiune. Nu putem fi mulţumiţi de asta. Trebuie să ne răzvrătim. Locul Barcei nu e în Liga Europa. Chipul ei adevărat nu e cel de astăzi. Suntem obligaţi să încercăm să câştigăm Liga Europa, va fi obiectivul nostru. Le-am spus jucătorilor: vom începe o nouă eră pentru a reda marile speranţe şi pentru a-i recupera pe suporterii catalani.

*Mă simt responsabil ca antrenor. E o lovitură destul de mare şi pentru mine. Vom munci să regăsim Barca pe care o cunoaştem cât mai repede posibil, dar lucrurile vor trebui schimbate, asta e clar.

2 victorii, 1 remiză şi 2 înfrângeri are Xavi, de când a preluat Barcelona, în noiembrie 2021.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite