WTA a scos din clasament un fost lider mondial, câştigătoare a 15 titluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jelena Jankovici
Jelena Jankovici

În noul clasamentul al tenisului feminin, dat publicităţii luni, nu se mai regăseşte o jucătoare care a fost pe locul ocupat acum de Simona Halep.

Este vorba despre Jelena Jankovic, care apărea pentru prima dată în ierarhia WTA pe 19 martie 2001, direct pe locul 470, după ce la primul turneu WTA disputat – Premier Mandatory Indian Wells.  Jelena a devenit pe 21 mai 2001 lider în ierarhia junioarelor, după ce la începutul anului câştiga Australian Open, la această categorie de vârstă.

Cariera la senioare i-a oferit mai toate satisfacţiile, cu excepţia uneia: un titlu de Mare Şlem la simplu, ea jucând o singură finală, la US Open 2008, pierdută la Serena Williams: 4-6, 5-7.  A câştigat totuşi tlltul în proba de dublu mixt la Wimbledon 2007 (/ Jamie Murray).

A fost lider al clasamentului WTA timp de 18 săptămâni – în două serii: între august 2008 şi februarie 2009  – fiind prima jucătoare care a încheiat un sezon ca lider fără să aibă vreun titlu major în palmares.

A câştigat 15 titluri la simplu (din 36 de finale), dintre care unul la un turneu de categoria Premier Mandatory, acelaşi Indian Wells, în 2010. 

Ultimul turneu pe care l-a jucat în circuit a fost US Open 2017, după care a abandonat tenisul.

Imagine indisponibilă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite