World Rugby a anunţat profituri record la Cupa Mondială din Anglia. Federaţia Română va încasa şi ea milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

World Rugby, forul conducător al sportului cu balonul oval la nivel global, a raportat venituri de 150 milioane lire sterline (210 milioane euro) la ediţia 2015 a Cupei Mondiale.

"Am anunţat că vom doborî toate recordurile în materiale de venituri comerciale, iar acest lucru s-a întâmplat. Produsul net se ridică la 150 milioane de lire sterline, reprezentând resurse pentru World Rugby, un record bătut categoric", a afirmat Bernard Lapasset, preşedintele World Rugby, potrivit Agerpres.

"Britanicii au estimat că au înregistrat un beneficiul net de 1 miliard de lire sterline pentru economia lor. Este enorm. Activitatea economică generată de Cupa Mondială de rugby ne situează printre marile evenimente", a mai spus oficialul francez, citat de AFP.

Brett Gosper, directorul executiv al World Rugby, a dezvăluit la rândul său că cele 150 milioane de lire sterline vor fi redistribuite în modul următor:

* 11,9 milioane euro pe patru ani pentru fiecare dintre cele 10 echipe din Eşalonul 1 (cele participante la Turneul celor 6 Naţiuni în Europa şi Four Nations în Emisfera sudică)

*7 milioane euro pe patru ani pentru fiecare dintre cele 10 echipe din Eşalonul 2, adică celelalte naţiuni care au participat la Cupa Mondială 2015, între care şi România.

În total, echipele din Eşalonul 1 vor primi 119,1 milioane euro, iar cele din Eşalonul 2 vor încasa împreună 70,1 milioane euro, celorlalte naţiuni membre urmând să le revină suma totală de 28 milioane lire sterline (39,2 milioane euro), a precizat Gosper.

Bernard Lapasset a evidenţiat, totodată, şi rezultatele foarte bune în privinţa vânzării biletelor, la actuala ediţie a Mondialului de rugby fiind comercializate aproximativ 2,4 milioane de tichete de intrare la meciuri, respectiv 97 la sută din total, "un record absolut".

 sursa: dolcesport.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite