Wonder Woman. Adriana Istrate, performanţă de Cartea Recordurilor: 7 maratoane şi 7 ultramaratoane în 10 luni

Wonder Woman. Adriana Istrate, performanţă de Cartea Recordurilor: 7 maratoane şi 7 ultramaratoane în 10 luni

Adriana Istrate

Adriana Istrate redefineşte imposibilul. Alergătoarea a reuşit performanţa de a termina şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe toate cele şapte continente, în mai puţin de zece luni, depăşind astfel performanţa pakistanezului Ziyad Tariq Rahim.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ultima cursă pe care a terminat-o Adriana Istrate a fost Ultramaratonul Montan din Vietnam, de 70 de kilometri, distanţă pe care a parcurs-o în 18 ore. Românca a stabilit un nou record mondial în acest moment. În vârstă de 33 de ani, Adriana Istrate a început să alerge în 2013, fiind inspirată de un alt român care a doborât acelaşi record în 2012, Andrei Roşu, a relatat Mediafax. 

"Am reuşit! Maraton + Ultramaraton pe toate cele 7 continente, în zece luni, faţă de 777 zile ale proiectului iniţial! Cursa cu numărul 14 şi ultima din proiectul 777 este acum finalizată! Vietnam Mountain Marathon, 70 km din care am alergat vreo 10 km, doar, am început la 04.00 şi am terminat la 22.00, 18 ore de chin din care 14 ore cu picioarele în nămoale. Traseul ne-a dus prin junglă, râuri, orezării, sate uitate de lume şi păduri de bambus, am încercat cu greu să rămân în picioare pe terenul alunecos (dar mi-au ieşit câteva numere interesante de gimnastică), să mă feresc de lipitori, să nu-mi rup picioarele printre stânci şi să mă încadrez în cele 4 termene limită intermediare. Cea mai grea cursă din Vietnam, îşi spune şi aşa să-i rămâie numele!", a notat atleta Adriana Istrate pe pagina sa de Facebook.

Cursele la care a participat Adriana Istrate în cele 10 luni:

Antarctica: Antarctic Ice Marathon 100 km, King George Island Penguin Marathon
America de Sud: Chile Punta Arenas Southern Marathon, Chile Punta Arenas Ultra 50 km
Africa: Sahara Desert Marathon, Cape Town Two Oceans Ultra 56 km
Europa: Eco Trail de Paris 50 km, Maraton International Chisinau
Australia: Christchurch Marathon, Australia Ultra 50 km
America de Nord: SUA Pollock Pines Run The Sly 50 km, SUA Los Angeles Rocking Summer Marathon
Asia: Singapore Marathon, Vietnam Mountain Marathon 70 km

Citeşte şi: 

INTERVIU Andrei Roşu, ultramaratonist: „Am fost fondatorul, impresarul şi şoferul trupei Gaz pe Foc“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările