Walter Zenga a fost „linşat“ de sicilieni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar patru zile de la naşterea fiicei sale, „Omul-Păianjen" a primit cu stupefacţie vestea debarcării sale de la Palermo. „Este o greşeală a conducerii", a spus Dorin Goian. Doar 13 etape a rezistat Walter Zenga în curtea sicilienilor patronaţi de Maurizio Zamparini, un fel de Gigi Becali al fotbalului italian.

Walter Zenga retrăieşte momentele din 2005, atunci când a fost forţat de finanţatorul Stelei să demisioneze. În Serie A, la Palermo, italianul a scăpat de toanele lui Gigi Becali, însă a dat peste guralivul Zamparini, cel mai cunoscut „devorator de antrenori", cu aproape 30 de „victime" în 22 de ani.

„Zenga e cel mai bun tehnician pe care l-am avut!", spunea Zamparini la începutul lui octombrie, după ce sicilienii predaseră o lecţie de fotbal lui Juventus.

„M-am gândit toată noaptea. Zenga nu e antrenorul potrivit pentru Palermo!", este declaraţia de ieri a patronului sicilian, care a urmat comunicatului sec, postat pe site-ul clubului: „Domnul Walter Zenga a fost demis. Îi mulţumim şi îi urăm mult succes pe viitor".

Zenga: „Sunt dezamăgit!"

Paradoxal, ultimul meci al lui Zenga a fost chiar împotriva Cataniei (1-1), echipă pe care a pregătit-o în stagiunea trecută. „Sunt dezamăgit! Până miercuri nu vreau să spun mai multe", a fost prima reacţie a lui Walter.

Altfel, „Omul-Păianjen" a primit vestea demiterii într-un moment în care lucrurile îi mergeau extrem de bine în viaţa personală. În urmă cu patru zile a văzut lumina zilei Samira, primul copil din relaţia lui Zenga cu românca Raluca.

În vară, Walter Zenga a fost cel care a insistat pe lângă oficialii lui Palermo pentru achiziţionarea românilor Dorin Goian şi Cristian Melinte, care vor rămâne astfel fără un sprijin important în cadrul clubului.

„Cred că e o greşeală a conducerii! Sunt surprins şi îmi pare nespus de rău, pentru că el mi-a oferit şansa de a juca într-un campionat puternic", a spus fostul stelist. Cei doi români din lotul lui Palermo vor fi pregătiţi în continuare de Delio Rossi, fost antrenor la Lazio, care aseară a fost numit în funcţia de antrenor principal al grupării italiene.

Fără servici a rămas şi secundul Massimo Pedrazzini, care s-ar putea întoarce în România, acolo unde a activat în ultimii ani.

Ce i s-a reproşat lui Zenga

Optimismul exagerat din startul sezonului. „Ne batem pentru titlu cu Inter, Milan şi Juventus!", anunţa Zenga.

Desele schimbări ale stilului de joc. În special în defensivă, unde a trecut de la sistemul cu patru fundaşi la cel cu doar trei stoperi.

N-a reuşit să aducă un plus în evoluţia echipei, saltul calitativ aşteptat de suporterii lui Palermo.

Lipsa de incisivitate pe teren propriu. În şapte partide, sicilienii nu au pierdut, dar nici nu au convins, încheind la egalitate nu mai puţin de patru meciuri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite