Vizer, interviu incendiar pentru Euronews: românul care a pornit cruciada în sportul mondial a fost încolţit, dar nu se dă înapoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizer (stânga) e preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi în relaţii bune Putin
Vizer (stânga) e preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo şi în relaţii bune Putin

Cruciada pornită de Marius Vizer, preşedintele SportAccord, organizaţie care reuneşte federaţiile olimpice şi non-olimpice, împotriva Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) face valuri.

La o zi după discursul său acid la adresa omului care conduce CIO, neamţul Thomas Bach, Vizer a fost trădat chiar de membrii SportAccord. 

Zece federaţii internaţionale şi-au anunţat, public, dezaprobarea faţă de discursul românului, iar două federaţii, cele de atletism şi tir, au părăsit organizaţia condusă de Vizer! Între timp, numărul federaţiilor internaţionale care au boicotat SportAccord a ajuns la 27, însă Vizer nu face niciun pas înapoi.

„Aceste federaţii au fost presate de CIO să iasă din SportAccord. Eu am spus însă adevărul. Eu sunt vocea federaţiilor internaţionale. În loc să analizeze vorbele mele, să vadă ce le-am reproşat, cei de la CIO au început să şantajeze federaţiile“, şi-a început Vizer discursul într-un interviu acordat pentru Euronews.

Românul a insistat că nu va face niciun pas înapoi, în ciuda faptului că e tot mai izolat. „Trebuie să fie o diferenţă între cei care trăiesc pentru sport şi cei care câştigă bani de pe urma sportului. Eu sunt un soldat. Am făcut primul pas în apărarea sportului şi sunt pregătit să fac şi următorii paşi. Vreau să schimb acest sistem care îşi apără doar conducătorii, fără să ţină cont de interesele sportului. Acest sistem vrea să mă sperie, dar n-are cum“, a adăugat Vizer.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite