Vive la France: Argentina lui Messi a fost trimisă acasă după cel mai frumos meci al Mondialului. Tabloul optimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Kazan s-a jucat o partidă electrizantă, cu răsturnări de scor şi cu şapte goluri dintre care două au fost de-a dreptul fantastice.

Lionel Messi a câştigat tot ce se poate la nivel de club cu Barcelona, însă de acum trebuie să se împace cu un scenariu perfect plauzibil: îşi va încheia cariera fără un titlu mondial cu Argentina.

După finala pierdută în 2014, în faţa Germaniei, „pumele“ au dezamăgit în Rusia şi au ieşit din grupe cu chiu, cu vai. Iar în debutul întâlnirii cu Franţa din optimi, Argentina a arătat la fel de haotică şi fragilă în apărare ca în precedentele trei partide.

Astfel, n-a fost nicio surpriză atunci când Mbappe a intrat precum un tren TGV în careu, acolo unde a fost faultat de Rojo. Griezmann a transformat de la punctul cu var pentru 1-0 (13). Meciul a curs apoi în favoarea francezilor, care au controlat jocul tactic.

În aceste condiţii, Argentina a avut nevoie de un moment de geniu pentru a reveni în meci. Di Maria a prins un şut fabulos din afara careului, primul pentru Argentina pe spaţiul porţii, şi a egalat înainte de pauză (41).

Mbappe l-a „eclipsat“ pe Messi

Partea a doua a început exploziv. Şutul lui Messi a fost deviat în poartă de Mercado (48) şi, dintr-o dată, o echipă ce părea că va fi învinsă avea 2-1 pe tabelă.

Un scor mincinos însă, iar continuarea partidei a arătat acest lucru. În minutul 57, egalitatea s-a restabilit după, probabil, cel mai frumos gol al Mondialului de până acum! Fundaşul dreapta, Benjamin Pavard, a prins un şut extraordinar pe care nu l-ar fi apărat nici doi portari! A fost prima reuşită a tânărului fotbalist de 22 de ani în tricoul Franţei şi una de care îşi va aminti cu plăcere pentru restul vieţii.

La 2-2, Mbappe a ieşit la rampă şi a „ucis“ Argentina cu două goluri în patru minute (64, 68). În al treilea minut al prelungirilor, Messi a oferit un assist pentru Aguero, care a punctat pentru 4-3. A fost însă prea puţin, prea târziu.

S-a terminat 4-3 pentru Franţa care acum va întâlni Uruguay în sferturi.

CM 2018, optimi

Sâmbătă

Franţa - Argentina 4-3

Uruguay - Portugalia 2-1

Duminică

Spania - Rusia 17.00

Croaţia - Danemarca 21.00

Luni

Brazilia - Mexic 17.00

Belgia - Japonia 21.00

Marţi

Suedia - Elveţia 17.00

Columbia - Anglia 21.00

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite