Vine Messi, pleacă Piţurcă! Popescu va fi înscăunat în ziua amicalului cu Argentina şi plănuieşte debarcarea lui Piţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi şi Lavezzi, două dintre vedetele "pumelor"
Messi şi Lavezzi, două dintre vedetele "pumelor"

Amicalul de lux România – Argentina se va juca pe 5 martie, în aceeaşi zi cu alegerile pentru preşedinţia FRF. Ar putea fi primul meci din mandatul lui Gică Popescu şi ultimul ca selecţioner al lui Piţurcă, antrenor care a fost ieri „mitraliat” de Gică Hagi.

Visul argentinian e realitate! La doi ani după ce naţionala „pumelor” ne-a închis uşa-n nas, declinând invitaţia de a participa la inaugurarea Arenei Naţionale, Argentina s-a revanşat cu partida ce se va disputa la 5 martie 2014.

Mai mult decât atât, selecţionerul Alejandro Sabella are obligaţia de a începe din primul „11”  cu Lionel Messi plus 80 la sută dintre jucătorii ce au purtat campania de calificare la Mondialul brazilian. Pe lângă starul Barcelonei, la Bucureşti sunt aşteptate toate numele grele ale Argentinei, de la Higuain la Kun Aguero, Lavezzi şi Palacio. Dacă pentru echipa sud-americană partida are menirea de a pregăti Cupa Mondială din Brazilia, România are ocazia să dea un „refresh” după ratarea calificării la Rio şi să renunţe la jucători precum Lobonţ, Goian sau Raţ.
Interesant este că data aleasă pentru amicalul cu Argentina, 5 martie, coincide cu ziua alegerilor pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Membrii afiliaţi ai FRF participă la şedinţa de dimineaţă, urmează masa şi şpriţul aferent, iar seara sunt invitaţi la meci. Dacă totul decurge conform planului gândit de Mircea Sandu, iar votanţii i se supun încă o dată, Gică Popescu va fi înscăunat ca şef al FRF, iar meciul cu Argentina va fi primul din noul mandat al „Baciului”.
Pe de altă parte, probabila numire a lui Gică Popescu va avea ca urmare îndepărtarea lui Victor Piţurcă din funcţia de selecţioner. Angajarea „Generalului” Iordănescu în poziţia de director tehnic are efectul unui ghimpe în coaste pentru Piţi, iar relaţiile dintre Generaţia de Aur şi Piţurcă sunt glaciale. Pentru antrenorul de 57 de ani, amicalul cu Argentina ar putea fi unul de adio, urmând ca noua campanie de calificare, cea pentru Euro 2016, să înceapă cu un antrenor apropiat lui Popescu, Gică Hagi sau Dan Petrescu.

Nu întâmplător, Piţurcă a fost atacat frontal de Gică Hagi, care consideră că selecţionerul nu şi-a asumat nicio strategie. 


Messi, a doua oară la Bucureşti
Mare admirator al lui Messi, pe care-l votează mereu pentru Balonul de Aur, Victor Piţurcă va avea ocazia să-şi întâlnească „febleţea”. Va fi a doua partidă a lui Lionel la Bucureşti, după amicalul Barcelonei cu Dinamo, disputat tot pe „Arena Naţională”, pe un gazon extrem de prost. Messi şi Afellay au marcat atunci pentru o victorie cu 2-0 a Barcei.
Grupa pentru EURO se alege la 23 februarie
Până la amicalul cu Argentina, România îşi va afla pe 23 februarie adversarii din preliminariile pentru calificarea la Campionatul European. Tragerea la sorţi are loc la Nice, iar echipele vor fi împărţite în 9 grupe. Primele două clasate şi cel mai bun loc 3 se califică direct, iar celelalte echipe de pe poziţia a treia dau baraj. 
Istoricul meciurilor cu Argentina
22.04.1974 Buenos Aires: ARGENTINA – ROMÂNIA 2-1 (0-1) amical
05.04.1978 Buenos Aires: ARGENTINA – ROMÂNIA 2-0 (1-0) amical
12.05.1982 Rosario: ARGENTINA – ROMÂNIA 1-0 (0-0) amical
18.06.1990 Napoli: ROMÂNIA – ARGENTINA 1-1 (0-0) t.f. CM
03.07.1994 Los Angeles: ROMÂNIA – ARGENTINA 3-2 (2-1) t.f. CM

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite