Vine decontul pentru coronavirus: Anunţul unui neamţ arată dimensiunile dezastrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă faptul că a creat o armată de şomeri în întreaga lume, pandemia ne va oferi, în următoarea perioadă, „note de plată“ în toate domeniile de activitate. Iar criza financiară încă nu ne-a lovit în toată splendoarea ei!

Sloganul „Stăm acasă, salvăm vieţi“ ne-a ajutat să încetinim răspândirea noului coronavirus, dar, în acelaşi timp, prin „paralizarea“ economiei, a creat multiple alte probleme ale căror efecte se vor vedea, treptat, în următoarele luni.

Şi nu doar economia a fost distrusă la nivel global! Cu greu poate fi găsit un domeniu de activitate, rămas neatins de pandemie. Iar sportul a fost chiar printre cele mai afectate, fiind, practic, îngenuncheat, după ce toate competiţiile au fost fie suspendate, fie amânate, fie anulate!

2020 ar fi trebuit să fie un an major pentru sportul mondial, cu două evenimente uriaşe, Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo. Ambele întreceri au fost însă mutate pentru 2021. Şi nici atunci nu se ştie dacă vor avea loc!

Cert e că amânarea acestor evenimente a generat pierderi financiare colosale. Iar neamţul Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), tocmai a anunţat „nota de plată“ primită de CIO după amânarea JO 2020: 800 de milioane de dolari! Vorbim despre cea mai mare pierdere din istoria CIO, după cum a informat site-ul Insidethegames.

Şi acesta poate fi doar începutul unui dezastru financiar de proporţii istorice. Japonia „tremură“ cu gândul că Jocurile Olimpice pot fi anulate definitiv, dacă nu va exista posibilitatea organizării lor nici la anul! Niponii au cheltuit peste 12 miliarde de dolari pentru acest eveniment, considerat cea mai mare sărbătoare a sportului mondial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite