Vine criza: Under Armour face concedieri masive. Cât vor costa restructurările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigantul american producător de echipamente sportive a anunţat, oficial, că va renunţa la un număr mare de angajaţi pe care îi are în întreaga lume.

Sub sloganul „Stăm acasă, salvăm vieţi“, lumea a încercat, în lunile martie, aprilie (şi la noi, până la jumătatea lui mai!) să combată pandemia de coronavirus. Nu doar că n-a reuşit acest lucru, dar, adoptând modelul chinez, a creat şi alte probleme grave, pe ale căror consecinţe le vom resimţi în următorii ani!

Printre ele se numără o criză financiară înfiorătoare, care nici nu ne-a lovit, deocamdată, în toată splendoarea sa! Potrivit specialiştilor în economie, această catastrofă care a început să se rostogolească, atunci când am ţinut planeta pe loc, în numele luptei cu COVID-19, ne va lovi din plin, în 2021.

Până atunci, curg ştiri despre intrarea unor firme mari în faliment, dar şi despre concedieri masive, în cadrul unor companii uriaşe. Ultimul exemplu în acest sens vine din Statele Unite, din domeniul echipamentelor sportive.

Potrivit site-ului businessoffashion.com, gigantul american Under Armour tocmai a anunţat că va disponibiliza 600 de angajaţi, la nivel global. Iar asta după ce, în luna aprilie, anunţase că va băga 600 de angajaţi în şomaj tehnic, pe teritoriul Statelor Unite.

Oricum, şi aceste restructurări masive îi vor costa scump pe cei de la Under Armour, având în vedere că vor fi nevoiţi să facă nişte cheltuieli importante pentru rezilierea contractelor şi oferirea unor salarii compensatorii. Per total, aceste cheltuieli legate de restructurările care se vor face până la finalul anului se vor ridica la o sumă astronomică: 235 de milioane de dolari!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite