Vin banii la FRF. UEFA a mărit considerabil primele pentru Liga Naţiunilor

Vin banii la FRF. UEFA a mărit considerabil primele pentru Liga Naţiunilor

Denis Drăguş

UEFA a dublat recompensele financiare pentru echipele care evoluează în Liga Naţiunilor, competiţie în care aseară România a întâlnit Lituania.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, România, care a fost repartizată în Divizia C, va primi 1.125 de milioane de euro, faţa de 750.000 de euro, sumă care fusese anunţată iniţial de forul european. În cazul în care vor câştiga grupa, tricolorii vor încasa încă 1.125 de milioane de euro.

Cele mai câştigate rămân însă tot echipele din primul eşalon valoric: fiecare participantă primeşte 2.25 de milioane de euro. Naţionalele care evoluează în Divizia B sunt recompensate cu câte 1.5 milioane de euro, iar cele din ultimul eşalon cu câte 750.000 de euro.

Echipa care va câştiga Liga Naţiunilor îşi va mări bugetul cu  10,5 milioane de euro. Finalista va primi 9 milioane de euro, echipa clasată pe locul 3 va lua 8 milioane de euro, iar cea care va ocupa poziţia a patra, 7 milioane de euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: