VIDEO „Zicem că Gigi e incult, dar facem ca el!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derbedeii din tribune  i-au bombardat pe jucătorii şi pe oficialii celor două echipe cu bulgări de zăpadă, iar arbitrul a întrerupt meciul
Derbedeii din tribune i-au bombardat pe jucătorii şi pe oficialii celor două echipe cu bulgări de zăpadă, iar arbitrul a întrerupt meciul

Suporterii stelişti s-au revoltat împotriva huliganilor şi i-au pus la zid pe cei care au cauzat oprirea temporară a meciului cu Ceahlăul. Steaua a fost umilită sâmbătă! Mai întâi de derbedeii care pozează în susţinători ai roş-albaştrilor, apoi de nemţenii care au înfipt cuţitul într-un adversar, anesteziat.

Meciul cu Ceahlăul trebuia să marcheze armistiţiul semnat între fanii stelişti (cei de la Peluza Nord) şi Gigi Becali. Cu o zi înaintea jocului, părţile s-au întâlnit, au negociat şi s-au înţeles ca pentru binele echipei, implicată în lupta pentru titlu, să îngroape securea războiului.

Sâmbătă seară, peste 10.000 de oameni în tribune, 1-0 pentru roş-albaştrii după 16 minute. Ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat însă într-un coşmar! Ce s-a întâmplat?

„Aloo! Becali sunt. Opriţi-vă că vă evacuez"

Cei din Peluza Sud au început să arunce cu bulgări de zăpadă în fotbaliştii nemţeni încă de la încălzire. Iritat, patronul Stelei a luat un microfon şi a vorbit la staţia de amplificare a stadionului:

„Aloo! Becali sunt. Galeria Sud va fi evacuată pentru că n-am chef să pierdem cu 3-0". În ciuda ameninţărilor latifundiarului, nimeni n-a fost evacuat. Cei de la Sud nu numai că n-au încetat „bombardamentul", dar au şi scandat: „Becali, pleacă din Ghencea!".

Becali iarăşi: „Vă rog mult, nu mai aruncaţi!"

Pe măsura trecerii minutelor, atacul cu bulgări s-a înteţit. Infiltraţi şi la tribuna a doua, membrii Peluzei Sud au fost susţinuţi şi de unii spectatori care contribuiau la „bombardament", pur şi simplu pentru a se amuza! Rezultatul? În minutul 60, tehnicianul Ceahlăului, Gigi Mulţescu a intrat pe teren şi i-a cerut centralului Istvan Kovacs să oprească meciul.

Arbitrul s-a conformat, iar cele două echipe au ieşit de pe teren. În drumul spre vestiar, mai mulţi fotbalişti, printre care şi Szekely, dar şi antrenorul Mihai Stoichiţă, au fost loviţi de bulgării care zburau dinspre tribune! Partida a fost întreruptă zece minute. Simţind că echipa sa riscă să piardă întâlnirea la „masa verde", Becali a vorbit din nou la difuzor, de această dată aproape implorându-i pe suporteri să se liniştească:

„Dacă mai aruncaţi un singur bulgăre, Steaua pe care o iubiţi aşa de mult va pierde cu 3-0. E păcat să se întâmple asta. Vă rog mult să nu mai arunce nimeni".

Mesajul latifundiarului i-a mai calmat pe huligani, iar la reluarea jocului întreg stadionul a început să cânte. Asta până când Vasilache a profitat de gafa lui Zapata şi a înscris pentru 2-1. De aici până la final a reînceput „asaltul", iar mulţi spectatori au cerut demisia lui Stoichiţă.

Revolta online împotriva golanilor

Actele huliganice petrecute sâmbătă seară pe Ghencea au fost condamnate după joc de susţinătorii roş-albaştrilor. A fost o revoltă on-line împotriva golanilor de pe stadion, cu mii de mesaje postate pe site-urile publicaţiilor din România.

„Trebuie filmaţi oligofrenii din tribună şi daţi pe mâna poliţiei, bătuţi bine la tălpi şi afumaţi cu bălegar, ca prin anii 1800, că la ce comportament au, cred că provin din anii respectivi", a scris „suiradro" pe site-ul www.adevarul.ro.

„Păi, ce facem? Cerem să plece Gigi pentru că e un incult şi un cioban, dar ne comportăm ca el? Păi, atunci cei care îi cer să plece folosind un limbaj suburban, n-ar trebui să plece şi ei?", a comentat „venerus". Un alt stelist, „Jackie", a pus eşecul cu Ceahlăul pe seama huliganilor:

„Rezultatul de sâmbătă nu pot să-l pun decât în cârca frustraţilor care au aruncat cu bulgări! Se simt şi ei băgaţi în seamă când sunt în gaşcă pe stadion! Decât aşa suporteri mai bine lipsă".

Nord şi Sud, în război

Armistiţiul dintre Becali şi fanii de la Peluza Nord a reaprins conflictul dintre ultraşii de la cele două peluze. Sâmbătă seară, dacă fanii de la Nord au încurajat echipa, cei de la Sud au continuat războiul cu patronul. „Sunteţi nişte sclavi, v-aţi vândut lui Becali!", au acuzat fanii de sub tabela de marcaj. „Drogaţilor, distrugeţi echipa!", au reacţionat suporterii de la Peluza I.

Becali: „N-am ce să le reproşez"

Gigi Becali a vorbit pe un ton împăciuitor despre suporteri la finalul întâlnirii. Patronul nu mai doreşte să ia măsuri împotriva fanilor. „Nu mai interzic pe nimeni. Galeria a fost extraordinară, ce vină are ea? A fost o joacă de copii. S-au bătut şi ei puţin cu bulgări, nu e nimic rău în asta", a spus Becali.

Ultraşii Rapidului au bătut un ziarist de la „Adevărul"



Huliganii au distrus spectacolul nu numai în Ghencea, ci şi la Iaşi. Cu trei ore înaintea startului partidei Poli Iaşi - Rapid, un grup de ultraşi giuleşteni a băgat groaza printre locuitorii capitalei Moldovei. Rapidiştii au atacat un grup de suporteri din gruparea Peluza Sud. Poliţiştii i-au găsit pe turbulenţi, i-au legitimat după care le-au dat drumul. Fanii turbulenţi nu s-au potolit şi s-au luat de două fete, după care au atacat un adolescent.

„Când am refuzat să le arăt ce am în rucsac, am fost lovit din toate părţile", a spus tânărul, care s-a ales cu faţa tumefiată. La un moment dat, fanii au observat că sunt filmaţi de echipa „Adevărul".

„Unul dintre ultraşi m-a văzut şi a chemat ajutoare. M-au înconjurat şi mi-au cerut să şterg imaginile. Le-am arătat că lucrez în presă, dar asta mai mult i-a enervat. M-au ameninţat şi trei dintre ei m-au bruscat până ce s-au convins că nu mai am imaginile", ne-a spus Cosmin Turcu, jurnalist la „Adevărul". George Cojocaru, Iaşi

După prestaţia sa jalnică, Baciu i-a jignit şi pe fani

După prestaţia sa jalnică, Baciu i-a jignit şi pe fani

„E cea mai slabă apărare din ultimii 40 de ani!"

Partida cu Ceahlăul a confirmat un lucru care se ştia încă din perioada de pregătiri: apărarea Stelei este la pământ! Cuplul Jelev - Baciu a oferit momente care mai de care mai penibile. Cei doi s-au întrecut în gafe care au provocat două dintre golurile nemţenilor, stârnind mânia oficialilor din Ghencea. Mai mult, căpitanul Petre Marin a părut şi el depăşit de evenimentele de pe gazon, fiind pus la zid la finalul meciului de către finanţatorul din Ghencea.

„Ce să mai joci cu Petre Marin sau cu Baciu? Avem alţi jucători în locul lor, ăştia nu mai sunt de Steaua. Nu e vina lor, ei atât pot", a spus Gigi Becali după partidă. Nici fostele glorii din Ghencea nu au fost mai blânde cu apărarea roş-albaştrilor.

„E circ ce se întâmplă în defensivă. Păi eu am fundaşi la Chiajna de trei ori mai buni decât Baciu şi Jelev la un loc! Baciu, săracul, e nevinovat. El era acolo doar ca să umple golul lăsat de Ghionea sau de Goian şi s-a trezit titular. Prea uşor s-a renunţat la cei doi. Trebuie rezolvată urgent buba din apărare pentru că e jale acolo. Păi asta e cea mai slabă linie de fund a Stelei din ultimii 40 de ani!", a atacat fostul „colonel" din Ghencea, Adrian Bumbescu.

„Baciu va face semne de pe bară!"

„N-am văzut meciul, dar nici nu era nevoie. Ştiu din Antalya că stoperii Stelei sunt slabi. N-ai ce să faci cu aşa apărare, ar trebui aduse întăriri urgent", l-a completat şi fostul său coleg Ştefan Iovan.

Admonestările fanilor i-au provocat o cădere nervoasă lui Eugen Baciu. Stoperul le-a arătat celor din tribune semne obscene pentru că era înjurat. Gestul fundaşului nu va scăpa nepedepsit.

„După ce că n-are faţă de Steaua el mai arată şi cu degetul? Va sta pe bancă pentru gestul ăsta! Gata cu Baciu, face tuşa de-acum. Să văd cum mai face el semne de pe bară!", ne-a dezvăluit patronul Stelei, Gigi Becali.

Având în vedere că Baciu a căzut în dizgraţie, iar sosirea lui Gora Tall se află sub semnul întrebării, etapa viitoare, la Cluj, Tudose ar putea fi titularizat în defensivă, lângă Jelev.

"Dacă faci astfel de greşeli în apărare, cum a făcut Steaua sâmbătă seară, n-ai cum să speri că vei câştiga. Nu pun la îndoială valoarea lui Baciu şi Jelev, dar cei doi nu sunt pentru Steaua. La alte echipe mai merge să joci cu ei, dar nu la un club care vrea titlul."
Emeric Ienei
fost antrenor Steaua

Riscă o suspendare de patru etape

Printre cei loviţi cu bulgări s-au numărat şi arbitrul Istvan Kovacs, şi asistenţii Eduard Dumitrescu şi Nicolae Megheşan. Incidentele au fost consemnate în rapoartele făcute de central, dar şi de observatorul de joc, Gheorghe Nedelescu.

Acesta din urmă le ceruse organizatorilor, înainte de startul întâlnirii, să cureţe zăpada din tribune, dar cei de la Steaua au îndeplinit doar în parte cerinţele lui Nedelescu. Înainte de a vorbi despre lacunele organizatorice la partida de sâmbătă, Dumitru Dragomir a condamnat acţiunile golanilor.

„Vina este sută la sută a spectatorilor-huligani. Totuşi, Steaua va fi pedepsită conform regulamentelor", a spus şeful LPF. Întrebat de ce meciul Steaua - Ceahlăul nu a fost întrerupt definitiv, cum s-a întâmplat la Rapid - Steaua, în 2007, când arbitrul Deaconu a fost lovit de o brichetă, Dragomir a explicat scurt: „Atunci, Deaconu a greşit!".

Centralul bucureştean s-a apărat: „În primăvara lui 2007, nu exista articolul din ROAF cu întreruperea pentru 10 minute. Acesta s-a introdus ulterior, în vară". Având în vedere că formaţia din Ghencea este recidivistă, ea riscă să i se interzică dreptul de a organiza meciuri pe teren propriu între două şi patru jocuri.

Ghencea poate rămâne fără spectatori o lungă perioadă

Ghencea poate rămâne fără spectatori o lungă perioadă

Exilaţi la 100 de kilometri de Capitală?

Totodată, pentru că nu este la prima abatere, Steaua ar putea fi nevoită să evolueze nu cu porţile închise, cum s-a întâmplat până acum, ci la 100 de kilometri distanţă de Bucureşti! Următoarele patru meciuri ale roş-albaştrilor pe teren propriu sunt cu Oţelul, Gaz Metan, FC Braşov şi FC Timişoara.

Stoichiţă va fi demis dacă pierde derby-ul cu CFR

Înfrângerea din meciul cu Ceahlăul a provocat o mare dezamăgire patronului Gigi Becali, care a părăsit arena în minutul 75. La final, el a pus tunurile pe tehnicianul roş-albaştrilor.

„Stoichiţă a greşit clar. Nu a avut curaj. Îi ai pe Karamyeni şi joci cu Petre Marin, l-ai luat pe Parpas, dar îl bagi pe Baciu. Păi, atunci, hai să luăm jucători de 40 de ani şi să jucăm numai cu ei. Trebuia să batem cu 6-0, aşa făcea o echipă mare, dar Stoichiţă a pus doi închizători contra ultimei clasate. Totuşi, acum nu-i accept nicio demisie lui Mihai", a reacţionat finanţatorul din Ghencea.

„Am vrut să plec, dar m-au întors jucătorii din drum. Conducerea ştie mai bine ce are de făcut cu mine", s-a limitat să spună tehnicianul.

Are un program infernal

În fapt, scaunul lui „Lippi" se clatină serios. Chiar dacă se fereşte să o afirme, Becali aşteaptă seria de meciuri care vine, Steaua urmând să joace în următoarele etape cu CFR Cluj, Urziceni şi Dinamo în deplasare. În funcţie de cum va ieşi din aceste partide de foc, Stoichiţă va afla care este viitorul său în Ghencea.

Ar veni Panduru în locul lui

Totuşi, antrenorul ar putea fi demis chiar după runda următoare, dacă Steaua va pierde la Cluj, contra CFR-ului! Becali are pregătită deja soluţia de avarie în cazul în care va renunţa la actualul antrenor. Managerul general, Basarab Panduru, este favorit pentru a prelua postul vacant, în urma demiterii lui Stoichiţă, latifundiarul fiind fanul metodelor dure de antrenament ale lui „Pandi".

Programul Stelei în următoarele patru etape

CFR Cluj (deplasare)
Urziceni (deplasare)
Oţelul Galaţi (acasă)
Dinamo (deplasare)

1 - 3

Steaua: Zapata - Golanski (Art. Karamyan 71), E. Baciu, Jelev, P. Marin - Szekely, Ov. Petre (Toja 81), Pleşan, Nicoliţă - Cr. Tănase (Surdu 59), Kapetanos.

Antrenor:  Mihai Stoichiţă

Ceahlăul: Villadsen - Dikaba, Viţelaru, Forminte, Al. Dragomir - Balde, Vasilache (Ferariu 90), Onciu - Bădescu, Mulisa (Achim 82), Ibrahim (Jeremici 66).

Antrenor:  Gigi Mulţescu

Goluri: Kapetanos 16 / Onciu 44,

Vasilache 75, Bădescu 85

Eliminat: Nicoliţă 68

Stadionul „Steaua": 10.000

Arbitru: Istvan Kovacs

Stoichiţă
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite