VIDEO Vettel a câştigat Marele Premiul al Belgiei. Cursa a avut parte de accidente, cu ciocniri violente între monoposturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei în etapa a 11-a a Campionatului Mondial, fiind secondat de rivalii Fernado Alonso (Ferrari) şi Lewis Hamilton (Mercedes).

Cursa de pe circuitul de la Spa-Francorchamps nu a fost lipsită de accidente. Deşi a plecat din pole-position, Hamilton nu a fructificat acest avantaj, terminând cursa din Belgia abia pe locul al treilea, după Vettel şi Alonso.

Liderul clasamentului mondial, germanul Vettel, a plecat ca din puşcă la start şi l-a depăşit pe Hamilton după doar câteva viraje, astfel că până la final nu a mai cedat şefia cursei. 

Spre finalul celor 44 de tururi, italianul Paul Di Resta a fost forţat să abandoneze din cauza unei ciocniri cu un adversar, circuitul de la Spa-Francorchamps umplându-se cu resturi din monoposturile implicate în accident.

Ordinea sosirii primilor zece piloţi:  Vettel, Alonso, Hamilton, Rosberg, Webber. Button, Massa, Grosjean, Suttil, Ricciardo. În clasamentul general, Vettel şi-a consolidat poziţia de lider, fiind secondat de Alonso şi Hamilton. Pe echipe, conduce în continuare Red Bull, urmată de Mercedes şi Ferrari.

VIDEO cu rezumatul Marelui Premiu al Belgiei

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite