VIDEO Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: „Noi vorbim româneşte acasă“. A lămurit şi relaţia cu Halep

VIDEO Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: „Noi vorbim româneşte acasă“. A lămurit şi relaţia cu Halep

Nicu Andreescu (stânga)

Nicu Andreescu a stat de vorbă cu Grigore Culian, editor New York Magazin, acordând un interviu în limba română despre succesul fiicei sale la US Open.

Bianca Andreescu e jucătoarea sezonului în circuitul WTA, iar trofeele câştigate la Indian Wells, Rogers Cup şi US Open au demonstrat că o sportivă de doar 19 ani are stofă de campioană!
 
După triumful de la US Open, tatăl Biancăi, Nicu, a vorbit la microfonului postului Romanian TV of New York (RTVNY).
 
Ce a spus Nicu Andreescu?
 
*Să fiu sincer, a fost ideea mea ca Bianca să facă tenis, iar soţia m-a susţinut.
 
*Da! Ca Bianca să facă tenis a implicat foarte multe sacrificii pentru noi, ca părinţi, dar mai ales pentru Bianca. Foarte, foarte multe sacrificii! Am crezut în ea, am susţinut-o şi rezultatele se cunosc.
 
*E greu de descris acel feeling după ce Bianca a câştigat US Open. Nu sunt cuvinte, nu credeam că poate să reuşească această performanţă. Mai ales că a fost accidentată, a stat patru luni accidentată. Dar ea a vrut să devină mai puternică şi se pare că a reuşit. Umărul ei acum e foarte bine. Şi acum nu e nicio surpriză, după ce a reuşit la Indian Wells, dar şi la Toronto, cred că Bianca aparţine de elita tenisului.
 
*Bianca a început tenisul în România, când a avut 6 ani. Soţia s-a mutat acolo, am vrut să începem un business acolo şi soţia s-a mutat cu Bianca acolo. Acolo (n.r. – la Piteşti) a început tenisul. Timp de doi ani şi jumătate a făcut clasele primare acolo. De acolo ştie şi limba şi ştie să şi scrie, nu doar să vorbească (n.r. – limba română). Faptul că noi vorbim acasă româneşte o ajută, faptul că mergem în România în fiecare an, toată familia noastră e acolo, în Vâlcea. Mergem acolo în fiecare an şi trebuie să vorbească româneşte acolo. Asta a ajutat-o foarte mult! 
 
*Acum, când călătoreşte tot mai mult şi e tot mai puţin acasă, vorbeşte mai puţin româneşte. Se pare însă că n-a uitat limba, deocamdată, şi sper să nu o uită. 
 
*Noi sperăm ca pentru Bianca să fie la fel şi continuarea carierei. În primul rând, sperăm să nu mai fie accidentată, pentru că Bianca, dacă e sănătoasă, cred că poate face multe în tenisul feminin.
 
*În timpul finalei cu Serena Williams, de câteva ori mi-am astupat urechile...Eram sigur, ştiam că stadionul o să fie cu Serena, e şi normal, dar Bianca, într-un fel, a reuşit să treacă peste ce era în exterior şi să se focuseze pe tenis.
 
*Şi eu am spus că Bianca va câştiga finala de la US Open cu 2-0 la seturi. Am zis 6-2, 6-2. N-a fost aşa, ci 6-3, 7-5. Mă mulţumesc că a câştigat.
 
*Bianca şi Simona nu se cunosc foarte bine. S-au întâlnit o dată în Toronto, acum doi ani parcă...Nu în Toronto, în Montreal, cred. S-au antrenat, au avut o acţiune pentru cei mici. Deci, nu că sunt prietene, nu pot să spun lucrul ăsta. Dar Simona a felicitat-o după ce a câştigat Indian Wells şi mi se pare că şi după Toronto. Şi Bianca a felicitat-o pentru Wimbledon. Deci, nu e o prietenie cum se spune, se cunosc.
 
*E ceva de nedescris bucuria pe care am avut-o după finala de la US Open. Aşa cum v-am spus, nu credeam că va reuşi (n.r. – înainte de turneu). Acum, acest rezultat îi dă speranţe, îi dă o mai mare încredere în sine şi sperăm că va continua aşa.
 
*Abia aştept să revenim la New York, la anul, şi să ne apărăm titlul. 
 
VEZI INTERVIUL ACORDAT DE NICU ANDREESCU
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: