VIDEO Stephen Hawking a calculat „formula de succes a Angliei la CM“. Culoarea echipamentului, unul dintre factorii care-i pot ajuta pe insulari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula lui Hawking, exprimată matematic. Pentru cine o înţelege...
Formula lui Hawking, exprimată matematic. Pentru cine o înţelege...

Stephen Hawking, cel mai cunoscut fizician al lumii, a identificat condiţiile care pot ajuta naţionala Albionului la Mondiale. Din păcate pentru insulari, multe din componentele formulei „succesului Angliei la Cupa Mondială“, nu prea sunt valide în Brazilia. Selecţionerul Hodgson poate puncta însă cu ajutorul culorii echipamentului sau a formulei de joc.

E considerată una dintre forţele fotbalului, dar n-a câştigat decât un singur Mondial, în 1966, şi acela pe teren propriu. 

Bookmakerii o văd doar a 10-a favorită, dar Stephen Hawking (72 de ani), cel mai cunoscut fizician al lumii, teoretician al originii universului şi unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, a identificat factorii care pot mări şansele de succes ale compatrioţilor săi la Mondialul din Brazilia. 

Celebrul om de ştiinţă a luat în calcul o paletă largă de variabile, stabilind „condiţiile ideale pentru succesul Angliei“. 

Partea proastă pentru englezi este că multe dintre condiţiile lui Hawking sunt departe de cele reale, cu care se vor confrunta fotbaliştii britanici în Brazilia.

Temperatură

Naţionala Angliei se descurcă cel mai bine în climatul temperat. Orice creştere a temperaturii cu doar 5 grade reduce şansele leilor britanici cu 59%! 

Elevii lui Hodgson vor avea de înfruntat însă diferenţe importante de temperatură în cele trei meciuri din grupe. În luna iunie, la Manaus, unde vor întâlni Italia, sunt în medie 30 de grade, la Sao Paulo, unde se joacă meciul cu Uruguay, temperatura e de 19 grade, cu şase mai puţin decât sunt la Belo Horizonte, locaţia ultimei partide, cu Costa Rica.

Altitudine

Cel mai bine se descurcă englezii la 500 de metri deasupra nivelului mării. Manaus e însă la 92 de metri, Sao Paulo la 760 de metri, iar Belo Horizonte la 850. Nimic pe aproape...

Distanţa faţă de casă

Şansele insularilor la victorie cresc cu 22% când călătoresc la o distanţă scurtă. Altfel, diferenţele culturale şi de fus orar îşi spun cuvântul. Doar că distanţa dintre Brazilia şi Anglia este de 14.800 de km. 

Naţionalitatea arbitrului. 

Şansele britanicilor cresc dacă sunt fluieraţi de un central european. 63% din partidele în care englezii au avut la centru un arbitru de pe “Bătrânul Continent“ s-au încheiat cu victorie, spre deosebire de doar 38%, în situaţia în care centralul e de pe alt continent. 

Culoarea şorturilor. Aici Hodgson chiar poate juca un rol important. Dacă Anglia va juca în roşu, şansele îi cresc cu 20%. Echipele care evoluează în această culoare sunt considerate mai agresive, mai dominante. 

Momentul de start al meciului.

Dacă partida începe la 15.00 (ora locală), şansele englezilor cresc cu 33%. Meciul cu Italia debutează la 19.00, cel cu Uruguay la 16.00, iar partida cu Costa Rica la 13.00. 

Formula de joc.

Încă un aspect pe care-l poate lua în calcul Hodgson. Când Anglia evoluează în 4-3-3, şansele la victorie îi cresc cu 58%, 10 procente în plus faţă de un meci în care insularii ar juca în tradiţionalul 4-4-2.  

Astrofizicianul a declarat că va susţine naţionala Angliei la Mondiale, dar că marea favorită este Brazilia: „sunt englez şi-i voi susţine pe băieţi pentru finala de la Rio. Dar favorita e Brazilia. Statistic, gazdele au câştigat 30% din Cupele Mondiale, plus că studiile ne arată că există numeroase beneficii de mediu şi psihologice când eşti aproape de casă“.

Profesorul Hawking a anunţat că suma (nedezvăluită) pe care a primit-o din partea casei de pariuri va fi donată unei asociaţii caritabile care luptă pentru îmbunătăţirea vieţii copiilor refugiaţi în urma războiului civil din Siria.

 

Citeşte 

Ştiri despre CM 2014

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite