VIDEO: Pe Steaua şi Rapid le aşteaptă infernul în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua şi Rapid vor înfrunta în grupele Ligii Europa echipele israeliene Maccabi Haifa, respectiv Hapoel Tel Aviv.

Pe lângă dificultăţile pe care le vor avea pe teren, cele două echipe româneşti vor avea de înfruntat şi atmosfera extrem de încinsă pe care o crează fanii israelieni, cunoscuţi ca fiind unii dintre cei mai pătimaşi din Europa.

Steaua întâlneşte echipa cu cei mai mulţi fani din Ţara Sfântă. Conform unui sondaj din 2010, Maccabi Haifa este simpatizată de aproape 26% dintre iubitorii fotbalului din Israel. Suporterii provoacă deseori întreruperi ale meciruilor, în special a derby-urilor, din cauza torţelor şi a fumigenelor pe care le aruncă pe teren.

Hapoel Tel Aviv, adversara Rapidului, are o galerie cu orientări politice. Suporterii lui Hapoel sunt simpatizanţi ai extremei stângi, fapt dovedit de bannerele pe care le afişează. La fiecare meci, galeria desfăşoară un steag uriaş cu chipul revoluţionarului comunist Che Guevara şi un bannner cu celebra lozincă socialistă "Munictori din toate ţările, uniţi-vă!".

Dacă Maccabi este cea mai iubită echipă din Israel, Hapoel Tel Aviv este cea mai urâtă. Conform unui sondaj, 22% dintre microbişti şi-au manifestat antipatia faţă de acest club, în mare parte şi din cauza preferinţelor politice ale galeriei.

Stadioanele celor două echipe oferă fanilor ocazia de a pune presiune pe adversari, tribunele fiind aproape de gazon. Stadionul lui Hapoel, Bloomfield, are o capacitate de 17.500 de locuri, cam cât stadionul din Giuleşti, în timp ce arena celor de la Maccabi, Kiryat Eliezer, are 14.000 de locuri.


Fanii lui Maccabi Haifa aruncă pe teren cu torţe

Show făcut de fanii lui Hapoel Tel Aviv la intrarea echipelor pe teren

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite