VIDEO Splendid, dramatic, electrizant: Tottenham - Juventus, meciul începutului de an! Surpriză uriaşă şi la Manchester

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon

Dacă marţi, primele partide retur din optimile Ligii Campionilor au dezamăgit, în schimb, miercuri, iubitorii fotbalului s-au delectat cu două confruntări de cinci stele.

La Londra, pe „Wembley“, returul dintre Tottenham şi Juventus a pornit de la scorul de 2-2, iar la ce s-a jucat în prima repriză, probabil, fanii englezilor erau cu gândul la tragerea la sorţi pentru sferturi.

Gazdele au dominat, au deschis scorul prin Son Heung-Min (39) şi au şi fost ajutaţi de arbitrul polonez, Szymon Marciniak, cel care le-a refuzat italienilor un penalty clar. Având două goluri înscrise în deplasare în prima manşă şi 1-0 pe tabelă după primele 45 de minute din retur, Tottenham avea calificarea în mână.

A urmat însă o a doua repriză electrizantă în care Juventus, cu două finale jucate în ultimele trei sezoane de Ligă, şi-a arătat clasa. Higuain a egalat (64), iar după alte trei minute, Dybala a punctat pentru 2-1 (67)! De aici până la final, a urmat un asediu la poarta lui Buffon. Englezii au atacat în valuri, au „bombardat“ buturile apărate de goalkeeper-ul de 40 de ani cu şuturi, au cerut şi un penalty la Chiellini, însă „zidul“ italian a rezistat.

Spre norocul brigăzii din Polonia, care a comis-o în prima repriză la penalty-ul neacordat pentru Juventus, o altă grşeală de a lor n-a influenţat soarta calificării. În minutul 89, Kane, aflat într-un ofsaid evident, a trimis în bară, fără ca tuşierul să ridice fanionul! Mingea s-a plimbat pe linia porţii, înainte de a fi respinsă de Barzagli. Dacă Tottenham ar fi marcat şi ar fi trimis meciul în prelungiri, cu siguranţă, italienii aveau motive pentru a „crucifica“ prestaţia arbitrilor.

Aşa însă, s-a terminat 2-1 pentru Juventus, care merge în următoarea fază a competiţiei. 

În cealaltă partidă a serii, la Manchester, City a fost învinsă de FC Basel, scor 2-1. Trupa pregătită de Guardiola s-a calificat însă datorită succesului categoric din tur: 4-0.

VEZI GOLURILE MECIULUI TOTTENHAM - JUVENTUS

Liga Campionilor, optimi, retur


Marţi


PSG - Real Madrid 1-2 (1-3 în tur)

Liverpool - FC Porto 0-0 (5-0)

Miercuri

Tottenham - Juventus 1-2 (2-2)

Man. City - FC Basel 1-2 (4-0)

13 martie

AS Roma - Şahtior Doneţk (1-2)

Man. United - Sevilla (0-0)

14 martie

Beşiktaş - Bayern Munchen (0-5)

Barcelona - Chelsea (1-1)

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite