VIDEO Serena, explicaţii penibile: Cum şi-a justificat comportamentul şi ce reacţie a primit din partea jurnaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serena Williams (26 WTA) e o campioană uriaşă, care va rămâne în istoria sportului-alb, însă, din păcate, nu realizează că a greşit în meciul cu Naomi Osaka (19 WTA).

Serena Williams şi-a ieşit din minţi, sâmbătă seară, şi a pierdut a doua finală de Grand Slam din acest an, după cea de la Wimbledon cu Angelique Kerber (4 WTA).

Dacă pe teren, izbucnirile nervoase ale americancei pot fi explicate din cauza mizei şi a faptului că, sub presiune, şi-a pierdut calmul şi luciditatea, la final, mai precis la conferinţa de presă, era de aşteptat ca o jucătoare cu experienţa Serenei să aibă un alt tip de discurs şi să-şi recunoască greşeala. 

Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru şi fostul lider WTA a continuat să joace rolul victimei, susţinând că, de fapt, se luptă pentru drepturile femeilor!

Atunci când şi-a terminat discursul, Williams a fost aplaudată energic de jurnaliştii aflaţi în sală, cei mai mulţi dintre ei americani. Astfel, aceştia şi-au arătat solidaritatea cu Serena, trecând cu vederea că aceasta ar fi trebuit să aibă alt comportament la experienţa ei.

Ce a spus Serena Williams la conferinţa de presă?

*Nu te poţi întoarce în timp. Nu pot să stau aici şi să spun că n-aş mai fi zis că e hoţ (n.r. – arbitrul de scaun), pentru că el mi-a luat efectiv meciul. Dar am văzut bărbaţi spunându-le arbitrilor multe lucruri, iar eu sunt aici pentru a mă lupta pentru drepturile femeilor, pentru egalitate, pentru tot felul de lucruri.

*Şi să-mi ia un game după ce l-am făcut hoţ mă face să simt că e ceva sexist. El nu i-a făcut asta unui jucător când l-a făcut hoţ. Nu-mi vine să cred! Dar voi continua să lupt pentru femei, pentru noi, să avem drepturi egale. Să nu ne putem scoate tricoul fără să fim sancţionate, e scandalos!

*Simt că faptul că eu trebuie să trec prin asta e un exemplu pentru următoarea persoană care vrea să-şi exprime starea de moment. Femeile puternice se vor putea exprima mai bine datorită celor petrecute azi. Poate mie nu mi-a ieşit, dar următoarei persoane îi va ieşi cu siguranţă.

VEZI CE A SPUS SERENA LA CONFERINŢA DE PRESĂ

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite