VIDEO Scene ireale în Turul Franţei: cu bicicleta avariată, tricoul galben a alergat spre linia de finiş. Decizia în cazul Froome

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legendara căţărare pe Mont Vonteaux va rămâne în istorie şi pentru ce s-a întâmplat în ediţia 2016, când purtătorul tricoului galben, Chris Froome, a fost în centrul unui episod incredibil.

Chris Froome (Sky) a alergat pe finalul etapei a 12-a a Turului Franţei, joi, după un accident cauzat de o motocicletă, în care au fost implicaţi şi Bauke Mollema şi Ritchie Porte.

Accidentul a avut loc pe ultimul kilometru al etapei. Cele trei biciclete au lovit o motocicletă, incident după care Froome a ales să continue alergând, fără să aştepte maşina de asistenţă. După ce a alergat zeci de metri, britanicul a primit altă bicicletă. El a avut însă probleme cu aceasta şi a încheiat etapa cu a treia bicicletă primită.

În mod normal, Froomy trebuia să piardă tricoul galben, însă comisarii de cursă au luat o decizie excepţională, aceea de a menţine timpii înregistraţi până în momentul accidentului. 

Dacă s-ar fi ţinut cont de timpii înregistraţi la linia de sosire, Adam Yates (Orica BikeExchange) ar fi devenit lider la general, însă comisarii au considerat că Froome a fost victima unui incident care necesită o decizie excepţională, scrie L'Equipe, citat de news.ro.

Chris Froome şi-a anunţat fanii pe reţelele de socializare că încă deţine tricoul galben. "În continuare în tricoul galben", a scris el pe Facebook şi pe Twitter.

O parte a publicului a fluierat această decizie la Chalet Reynard, arătându-şi nemulţumirea în momentul în care Chris Froome a urcat pe podium.

"Ce final! Motocicleta a pus frână. A fost lovită. În spate, altă motocicletă mi-a distrus bicicleta. Mi-am spus că maşina era prea departe, aşa că am început să alerg. Sunt foarte mulţumit că am rămas lider, le mulţumesc organizatorilor", a declarat Froome.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite