VIDEO S-au răzbunat pe Trump? Fotbaliştii mexicani sunt acuzaţi că s-au dat la o parte pentru a elimina SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii nu vor merge la turneul final pentru prima dată după 1986, ceea ce a declanşat o reacţie virulentă în mediul online.

Săptămâna care se încheie a declanşat sărbătoarea naţională în unele ţări şi doliu fotbalistic în altele!

În Panama, calificată în premieră la un Mondial, ziua de miercuri, cea de după victoria cu Costa Rica datorită căreia prima reprezentativă a obţinut biletele spre Rusia a fost declarată zi de sărbătoare naţională! Drept urmare, şcolile au fost închise, iar angajaţii din sectorul public şi privat au primit liber. A fost şi cazul, în condiţiile în care s-a petrecut până dimineaţă în micuţul stat cu o populaţie de aproximativ patru milioane de oameni.

Problema e că panamezii s-au calificat printr-o victorie controversată, acasă, 2-1 cu Costa Rica, în care primul gol, de fapt, n-a fost! La 1-0 pentru Costa Rica, arbitrul din Honduras, Walter Enrique, a arătat spre centrul terenului, deşi mingea n-a intrat în poartă! Ulterior, Panama a marcat golul victoriei, de această dată unul corect şi spectaculos, în minutul 88.

Dacă Panama n-ar fi învins, SUA ar fi prins măcar barajul pentru CM 2018 cu Australia. Spre lauda lor, americanii n-au făcut scandal: „Nu putem să ne legăm de o greşeală de arbitraj pentru ratarea calificării. Noi trebuia să batem Trinidad şi Tobago, nu să aşteptăm jocul rezultatelor“.

Mexic s-a răzbunat pe Trump?!

Dacă jucătorii şi specialiştii americani au fost fair-play şi au vorbit despre neputinţa naţionalei lor, în loc să dea vina pe alţii, în schimb, în mediul online, fanii s-au plâns nu doar din cauza golului-fantomă marcat de Panama, ci au venit şi cu acuze la adresa mexicanilor.

Aztecii au pierdut cu 2-3 în Honduras, rezultat datorită căruia gazdele au prins locul 4 din 6, de baraj. Dacă Honduras n-ar fi câştigat, SUA ar fi beneficiat, ajungând măcar în play-off. „Mexicanii au cedat deliberat! Golurile luate de ei au fost comice. S-au răzbunat pentru declaraţiile lui Trump despre ridicarea zidului la graniţa cu ei“, a fost un scenariu pe marginea căruia s-a speculat mult în mediul online.

VEZI GOLURILE MECIULUI HONDURAS - MEXIC

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite