VIDEO România, scandalizată de cel mai înfricoşător fault al anului în Liga I: Ianis Hagi, la un pas de a-şi încheia cariera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi
Ianis Hagi

În primul meci din etapa cu numărul 25, penultima a sezonului regulat, Sepsi şi Viitorul au încheiat la egalitate, scor 0-0, însă partida a fost umbrită de un incident groaznic.

Concret, în minutul 48, ivorianul Ousmane Viera, cel care joacă de mulţi ani în România, câştigând şi un titlu şi două cupe pe când era la CFR Cluj, a avut o intrare extrem de dură asupra lui Ianis Hagi.

Spre norocul mijlocaşului de 20 de ani al Viitorului, acesta n-a avut piciorul în pământ, astfel că s-a ales doar cu nişte răni urâte pe picior. Ianis Hagi a scăpat însă foarte uşor, fiindcă şi-ar fi putut încheia cariera la Sfântu Gheorghe!

Ceea ce a şocat, dincolo de faultul dur al lui Viera, a fost faptul că centralul Marcel Bîrsan nu i-a acordat lui Viera nici măcar cartonaşul galben! De fapt, inclusiv după ce a văzut piciorul lui Hagi, Bîrsan a rămas impasibil şi a reluat jocul printr-un...aut!

În mod clar însă, atât Viera, cât şi Bîrsan vor primi suspendări drastice, probabil, urmând să fie scoşi din fotbal până la finalul sezonului pe baza probei video. Mai ales că acest caz a luat deja o amploare foarte mare, fiind vorbă de fiul lui Gheorghe Hagi.

De altfel, după terminarea partidei Sepsi - Viitorul, scor 0-0, la Digi Sport şi Telekom Sport s-a vorbit, aproape exclusiv, despre acest incident.

Ce s-a spus?

Ianis Hagi (căpitan Viitorul): Uitaţi-vă ce specimene vin...Să nu vorbesc prostii, că sunt foarte supărat. Noi încercăm să jucăm fotbal. Creştem copii, acceptăm duelurile la limită, dar vii şi îmi rupi piciorul. Nici fault nu a dat. După aia, pe teren alerga şi îmi râdea în faţă. E lipsă de respect. Noroc că nu am avut piciorul în pământ, că poate mă lăsam de fotbal la 20 de ani. E păcat că lăsăm asemenea jucători să joace în Liga 1. Mi-a râs în faţă, nu şi-a cerut nici scuze. Păcat...

Gheorghe Hagi (antrenor Viitorul): Eu nu pot să vorbesc. Doar aţi văzut ce s-a întâmplat. A fost norocos Ianis, putea să îi rupă piciorul. A fost o intrare grosolană, cu intenţie. Nu s-a întâmplat nimic, nu s-a dat nici fault. În condiţiile în care Viera mai avea un galben. Mi se pare exagerat să vrei să îi rupi piciorul unui fotbalist şi să nu păţeşti nimic. Viera are o vârstă, nu poţi să te duci să îi rupi piciorul unui tânăr care vrea să facă fotbal. Din fericire pentru Ianis, nu i-a prins piciorul pe pământ, că stătea 6 luni - un an.

Ousmane Viera (fundaş Sepsi): Cereau roşu că i-am rupt piciorul, dar, după un minut, era înapoi pe teren. L-am atins, dar nu a fost cu intensitate. Eu cred că nu a fost niciun roşu.

Ion Crăciunescu (fost arbitru internaţional): E o fază horror, îmi pun mâna la ochi, e un act nefotbalistic, e o intrare criminală. Dacă era cu piciorul jos, Ianis Hagi putea fi în drum spre aeroport, pentru a merge la Bucureşti sau la Cluj sau în străinătate. Faptul că atacul ăsta a fost judecat astfel îl descalifică pe acest arbitru. Cum să nu ai reacţie la o asemenea fază? Măcar te uiţi la genunchiul ăla, unde sunt urmele de crampoane. Cum să nu vezi aşa ceva? S-a dus direct pe genunchi. Astfel de jucători ar trebui să primească suspendări drastice.

VEZI FAULTUL ŞI DECLARAŢIILE DATE DE IANIS HAGI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite