VIDEO România, prafenBerg: Calificare directă, ratată! De acum, atacăm Euro 2020 prin „canalizare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condusă de experimentatul Berg, Suedia a făcut ce a vrut pe Arena Naţională! Echipa pregătită de Contra a jucat catastrofal şi nu mai are şanse de a prinde locul 2 în grupa F, calificant la Euro 2020. Urmează să ne agăţăm acum de barajul Ligii Naţiunilor.

Dacă există o poreclă inspirată în fotbalul românesc, atunci acea e „Guriţă“. Iar asta pentru că, din postura de selecţioner al României, Cosmin Contra a făcut un singur lucru în aceste preliminarii pentru Euro 2020: a dat din gură!

Ah, şi încă ceva: a „reuşit“ o „performanţă“ care cu greu va fi egalată de succcesorul său la naţională: la fiecare partidă importantă, excluzând marile lui victorii cu Feroe şi cu Malta, Contra a făcut o formulă de start atât de „strâmbă“, încât România a oscilat, de fiecare dată, între o primă repriză slabă şi una catastrofală. Iar vineri seara, a făcut-o pe aia catastrofală!

În cel mai aşteptat meci al României de pe teren propriu în aceste preliminarii, în ceea ce s-a numit momentul adevărului sau un meci de totul sau nimic, echipa lui Contra a fost, pur şi simplu, praf în primele 45 de minute!

Cu o posesie de 54% în prima repriză, Suedia a făcut ce a vrut pe teren: a avut mai multe şuturi pe spaţiul porţii (3-2), mai mute şuturi spre poartă (3-1), mai multe cornere (3-1) şi un 2-0 meritat (Berg 18, Quaison 34).

Marea surpriză a lui Contra, titularizarea lui Mogoş, un debutant adus la naţională din liga a doua italiană, de la Cremonese, a fost doar cea mai vizibilă decizie catastrofală luată de selecţioner. Şi una care a dus la deschiderea scorului! După o degajare a lui Tătăruşanu, Deac şi Mogoş s-au încurcat în mingea care le-a fost „furată“ de Forsberg. Suedezul a pornit apoi precum un TGV pe flancul drept al apărării României, l-a ridiculizat pe Mogoş, a centrat perfect în careu, de unde Berg a înscris cu capul pentru 1-0.

Golul doi a scos în evidenţă şi mai mult neputinţa României! Mingea a circulat pe traseul Lustig - Berg - Quaison, cu românii din jurul lor pe post de jaloane, iar ultimul a marcat pentru 2-0. Din acest moment, România avea nevoie de patru goluri (!!!) ca să mai aibă vreo şansă de calificare directă la Euro 2020.

Schimbări cu dedicaţie pentru Hagi şi Gigi Becali

Ce a făcut Contra după această prestaţie dezolantă? S-a gândit, probabil, să scape de furia lui Hagi după meci. Aşa că l-a scos pe Deac la pauză şi l-a introdus pe băiatul „Regelui“, un fotbalist care n-a mai jucat nicăieri de pe 3 noiembrie şi, oricum, e o rezervă la Genk. 

A doua schimbare a lui Contra a fost gândită, parcă, pentru a-l mai salva, cât de cât, de tirada lui Gigi Becali de după meci: Florin Coman pentru Keşeru (min. 54). Ultima mişcare? Stanciu scos, Alibec introdus (73).

Efectul acestor schimbări? Zero! Repriza a doua s-a jucat, practic, degeaba, România lui Contra fiind de mult în „moarte clinică“. S-a terminat 2-0 pentru Suedia, care merge la Euro 2020, alături de Spania.

Pentru România, urmează metoda „canalizare“: barajele Ligii Naţiunilor.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Momentul oribil în care suedezul Isak a fost huiduit din cauza culorii pielii: Ce au spus comentatorii Pro TV

Suedezul Isak îi distruge pe românii care l-au huiduit din cauza culorii pielii: Cum i-a catalogat într-o declaraţie acidă

FOTO Viorică Dăncilă a devenit microbistă: Liderul e PSD e luat peste picior din cauza unei fotografii

Suedezii ne fac praf, dar tot ei ne-au salvat de un dezastru din cauza rasismului: Ce a riscat România

Ce riscă România, după acuzele de rasism din meciul cu Suedia

România s-a făcut de râs în Europa: Presa internaţională a scris pe larg despre un incident rasist de pe Arena Naţională!

România s-a făcut de râs, dar mai are o şansă: Cum arată drumul spre Euro 2020 prin barajul Ligii Naţiunilor

Noi cu mesajul infantil înainte de meci, ei cu bun simţ după victorie: Ce a scris ambasada Suediei pe Facebook

Cornel Dinu, dezlănţuit! „Procurorul“ a sfâşiat naţionala: „Suedezii ştiau că au nişte proşti în faţă!“

România scapă de Contra: Declaraţia prin care a indicat care va fi ultimul său meci la naţională

Şumudică l-a călcat în picioare pe Contra: Atac devastator, cu argumente, asupra selecţionerului

România, distrusă! Reacţie acidă după meciul jalnic al naţionalei cu Suedia: „Cel mai prost din ultimii 45 de ani!“

A vorbit, în sfârşit, şi celălalt Hagi: Ianis cu greu şi-a găsit cuvintele după meciul ruşinos cu Suedia

VEZI REZUMATUL MECIULUI ROMÂNIA - SUEDIA

Vineri

Norvegia - Feroe 4-0

România - Suedia 0-2

Spania - Malta 7-0

Clasament 

1. Spania                9    7    2    0    26-5    23

2. Suedia                9    5    3    1    20-9    18

3. România             9    4    2    3    17-10    14
4. Norvegia             9    3    5    1    17-10    14

5. Insulele Feroe     9    1    0    8    4-27    3
6. Malta                   9    1    0    8    2-25    3
 

Ultima etapă (luni):

Malta – Norvegia

Spania – România

Suedia – Feroe 

(toate de la ora 21.45)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite