VIDEO România - Norvegia: „Afară, afară cu păcăleala din ţară!“. Vrem la Euro 2020, fără să jucăm fotbal

VIDEO România - Norvegia: „Afară, afară cu păcăleala din ţară!“. Vrem la Euro 2020, fără să jucăm fotbal

Mitriţă a făcut unul din cele mai bune meciuri din cariera sa

Cosmin Contra a sperat să bifeze un succes uriaş, după ce echipa sa a fost depăşită de Norvegia mai bine de o repriză. Aproape că i-a ieşit, dar golul încasat în prelungiri i-a stricat sărbătoarea.

La doi ani după numirea sa în funcţia de selecţioner, Cosmin Contra se poate „mândri“ că, într-adevăr, şi-a pus amprenta pe jocul echipei! Când te pregăteşti să urmăreşti un meci al României, poţi să ai două certitudini:
 
*România va începe partida prost şi va continua să joace prost toată prima repriză. De pe margine, selecţionerul va urmări, impasibil, prestaţia dezolantă a echipei.
 
*România va fi dominată pe teren propriu, oricând va avea în faţă o echipă cât de cât decentă.
 
Ambele caracteristici ale naţionalei lui Contra s-au văzut şi marţi seară. Ce-i drept, Norvegia n-a avut ocazii monumentale, o dată la trei minute, ca Spania, însă a „desenat“ în faţa băieţilor în galben, aşa cum şi-a dorit, cât a putut. De fapt, nişte cifre şi statistici apărute la pauză spun cel mai bine povestea primei părţi:
 
*Raportul posesiei a fost de 63% - 37% în favoarea Norvegiei.
 
*În dreptul României erau trecute 113 pase reuşite, în timp ce adversarii aveau un total de 274 de pase corecte!
 
*Iar raportul cornerelor era de 3-1 pentru naţionala pregătită de Lars Lagerback.
 
„La ce au jucat norvegienii în această repriză, singurul lucru care le-a lipsit a fost golul“, a fost concluzia comentatorului de limbă engleză. Singura rază de speranţă în bezna tactică din jocul României s-a numit Alexandru Mitriţă! Micuţul fotbalist pe care Cosmin Contra îl îndepărtase, la un moment dat, de la naţională a avut singurele acţiuni bune ale României în prima parte. Mai întâi, lansat excelent de Tătăruşanu, a intrat în careu, dar şutul său din unghi a trecut pe lângă (15). Iar apoi, pe finalul reprizei, a luat o acţiune pe cont propriu, a şutat excelent, dar Jarstein s-a întins şi a trimis, în extremis, în corner.
 
Ce nebunie: penalty ratat de Puşcaş, gol Mitriţă, bară Andone!
 
Repriza a doua a început în acelaşi registru: cu Norvegia jucând fotbal şi cu România aşteptând ceva nedefinit. Care, incredibil, dar adevărat, a venit!
 
Acelaşi Mitriţă, singurul fotbalist cu iniţiativă din echipa României, l-a lansat pe Bancu, iar acesta a căzut în careu după un duel umăr la umăr, îndemnându-l pe arbitru să dea un penalty destul de uşor. Din păcate, Puşcaş a tras în dreapta portarului, dar Jarstein a ghicit colţul şi a trimis în corner. Contra celebrase degeaba cu pumnii în aer, crezând că a mai păcălit fotbalul o dată. 
 
Paradoxal, penalty-ul ratat a „anesteziat“ Norvegia. Iar Mitriţă, în probabil unul dintre cele mai bune meciuri din cariera sa, a devenit eroul României! Fotbalistul legitimat la New York City i-a „furat“ mingea lui King după o aruncare a portarului, a avansat cu mingea la picior şi l-a învins pe Jarstein cu un şut excelent: 1-0 România (62). 
 
Imediat, Contra l-a schimbat pe Puşcaş cu Andone, iar vârful lui Galatasaray a zguduit transversala după un corner (64). Faza a continuat, Norvegia a plecat pe contraatac şi a irosit o ocazie monumentală! De aici, Norvegia s-a tăiat, iar România a jucat mai bine, fiind aproape de o victorie colosală. 
 
Din păcate, Sørloth, introdus imediat după pauză, a egalat cu o lovitură de cap (90+2) şi România - Norvegia s-a terminat 1-1, un scor care elimină trupa lui Lars Lagerback din cursa calificării şi transformă Suedia în favorită la locul 2.
 
CITEŞTE ŞI: 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
Clasament Grupa F
 
Marţi
 
Feroe – Malta 1-0
 
România – Norvegia 1-1
 
Suedia – Spania 1-1

1. Spania                8    6    2    0    19-5    20
2. Suedia                8    4    3    1    18-9    15
3. România             8    4    2    2    17-8    14
4. Norvegia             8    2    5    1    13-10    11
5. Insulele Feroe     8    1    0    7    4-23    3
6. Malta                   8    1    0    7    2-18    3
 

Programul meciurilor rămase de disputat

15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe (ora 19:00), România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (toate de la ora 21:45)

VEZI GOLURILE MECIULUI
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: