VIDEO România - Kazahstan 3-1: Un „magician“ şi atât! Budescu a „luminat“ acelaşi joc insipid al naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Budescu (dreapta)
Constantin Budescu (dreapta)

România l-a câştigat pe Constantin Budescu prin plecarea lui Christoph Daum. Jocul n-a strălucit însă nici contra celei mai slabe echipe din grupa E şi, probabil, scorul ar fi fost mai strâns, fără fotbalistul pe care Cosmin Contra l-a rechemat la lot la primul său meci ca selecţioner.

Cine a crezut că problemele naţionalei României s-au rezumat la Christoph Daum şi au dispărut odată cu plecarea sa de pe bancă naţionalei, probabil, s-a mai trezit un pic la realitate cu ocazia meciului cu Kazahstan.

O echipă limitată care a venit la Ploieşti cu patru înfrângeri în precedentele patru deplasări a scos la iveală, încă o dată, limitele naţionalei României. Primul sfert de oră al meciului nu numai că n-a adus nicio ocazie pentru tricolori, dar i-a avut pe oaspeţi în prim-plan. Poate că n-au pus în pericol poarta lui Tătăruşanu, însă au pasat cu lejeritate în jumătatea României.

Abia după 18 minute, elevii lui Cosmin Contra au avut, poate, o răbufnire de orgoliu şi au legat trei faze de poartă:

Min. 18 - Andone a deviat, subtil, din prima pentru Chipciu, care a avut toată poarta în faţă, dar a trimis pe lângă, şutul său fiind şi uşor deviat în corner.

Min. 22 - Acelaşi Chipciu a trimis pe lângă poartă cu capul din mijlocul careului.

Min. 25 - Grozav a intrat în careu, dar a şutat mult peste poartă.

Apoi, din nou, linişte. Asta până când Constantin Budescu, omul ignorat de Anghel Iordănescu pentru Euro 2016 şi de Christoph Daum, cât neamţul a fost selecţioner, i-a transfromat pe fotbaliştii kazahi în jaloane. Mai întâi, a deschis scorul după o fază individuală superbă în care, totuşi, a profitat şi de gafa portarului advers (33). Apoi, a obţinut un penalty pe care l-a şi transformat în gol (38).

Acelaşi Budescu şi-a continuat recitalul în partea secundă, atunci când l-a găsit pe Grozav cu o pasă magistrală, în stilul lui Hagi, însă şutul lui Grozav a fost blocat de portarul advers (54). Budescu a fost aproape de 3-0 în minutul 73, dar goalkeeper-ul kazah i-a scos şutul trimis direct din corner din vinclu. Aproape imediat, România a recuperat o minge în propria jumătate, iar din două atingeri, Keşeru a fost lansat spre poartă, reuşind să puncteze pentru 3-0 (74). La fel de frumos ca şi golul marcat a fost assist-ul lui Chipciu, fără preluare.

Budescu şi-a încheiat prestaţia, în minutul 79, atunci când a fost schimbat cu Alex Ioniţă în aplauzele publicului. Odată cu ieşirea sa, s-au stins şi „focurile de artificii“ din jocul României. Mai mult, Kazahstan a redus din diferenţă, Turysbek punctând din marcajul lui Romario Benzar (82). S-a terminat 3-1, iar pentru tricolori urmează ultimul meci din preliminariile Mondialului din 2018, duminică (ora 19.00, TVR1), în deplasare, cu Danemarca.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Primul meci, primele probleme pentru Contra: a şocat prin modul în care s-a prezentat la interviul de după meci

VEZI GOLURILE MECIULUI

14 goluri primite şi unul marcat avea Kazahstan în cele patru deplasări din această grupă până la meciul cu România, la Ploieşti. 

Grupa E

Joi

Armenia - Polonia 1-6

Muntenegru - Danemarca 0-1

România - Kazahstan 3-1

Clasament

1. Polonia 22p (+12 golaveraj)

2. Danemarca 19p (+12 golaveraj)

3. Muntenegru 16p (+10 golaveraj)

4. România 12p (+2 golaveraj)

5. Armenia 6p (-16 golaveraj)

6. Kazahstan 2p (-20 golaveraj)

Duminică (ultima etapă)

Danemarca - România (19.00, TVR 1)

Kazahstan - Armenia (19.00)

Polonia - Muntenegru (19.00)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite