VIDEO Un român a furnizat faza zilei la Mondialele de tenis de masă: Clipul video a devenit viral pe Facebook

VIDEO Un român a furnizat faza zilei la Mondialele de tenis de masă: Clipul video a devenit viral pe Facebook

Tenisul de masă e un sport dominat de asiatici, însă, în ultimii ani, România a obţinut rezultate spectaculoase, mai ales cu echipa feminină. Iar acum şi băieţii din noul val impresionează pe scena mondială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Pletea (18 ani) a devenit vedeta internetului, după ce a reuşit o fază spectaculoasă în meciul cu chinezul Yu Heyi la Mondialele de tenis de masă pentru juniori, competiţie găzduită, în aceste zile, de Bendigo (Australia).
 
Pletea l-a învins în optimi pe taiwanezul Hsin-Yang Li cu 4-0 (11-6, 11-8, 11-4, 11-3), iar în sferturi l-a întrecut pe chinezul Heyi Yu cu 4-0 (12-10, 13-11, 11-9, 11-7), la capătul unui meci cu schimburi incredibile de mingi. O fază din meci în care Pletea, pur şi simplu, şi-a exasperat adversarul chinez a devenit virală pe Facebook:
 
 
 
UPDATE: Românul a pierdut în semifinale meciul cu  Xu Haidong, cap de serie numărul 5, şi a rămas cu medalia de bronz. Chinezul a dominat clar disputa şi s-a impus în minimum de seturi, (11-5, 11-3, 11-8, 11-6).

Medalia lui Cristian Pletea este prima obţinută de România la Mondialele de Juniori din Australia, iar românul este singurul european ajuns în semifinalele competiţiei. Niciun alt sportiv din Europa nu a reuşit să se califice nici măcar în sferturile de finală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările