VIDEO Rezultate identince pe "Camp Nou" şi "Parc des Princes" în returul optimilor Ligii Campionilor. Barca şi PSG merg la braţ în sferturi. Messi a atins o nouă bornă istorică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barcelona şi PSG au câştigat, fiecare, cu 2-1 manşa retur a optimilor Ligii Campionilor disputată pe teren propriu împotriva lui Manchester City, respectiv Leverkusen. Atât catalanii, cât şi parizienii s-au calificat cot la cot în sferturile competiţiei.

La Paris, în faţa unui stadion arhiplin, Leverkusen a deschis scorul rapid, chiar în minutul 6, prin Sydney Sam. La adăpostul avantajului de 4 goluri din tur, PSG nu a dezarmat şi s-a instalat în careul oaspeţilor, iar golul a căzut imediat. În minutul 13, Marquinos a egalat cu o frumoasă lovitură de cap şi emoţiile în privinţa calificării erau deja risipite. 

În minutul 28, Leverkusen a ratat un penalty prin Rolfes, care, dacă ar fi fost transformat, i-ar fi ţinut în cărţile calificării pe nemţi. Dacă n-au marcat oaspeţii, au făcut-o gazdele în minutul 53, prin Lavezzi, care a punctat cu un şut frumos, bine plasat în stânga portarului advers.

Şi ca tacâmul să fie complet pentru nemţi, în minutul 68 Emre Can a fost eliminat pentru cumul de galbene. PSG s-a calificat în sferturi cu scorul de 6-1 la general şi visează cu ochii deschişi la câştigarea trofeului.

PSG - Leverkusen 2-1 (4-0 în tur)


Cealaltă partidă a serii a avut de toate: goluri anulate, eliminări, penalty-uri neacordate, bare şi un final electrizant. În ciuda avantajului de două goluri din tur, catalanii au început foarte energic partida de pe teren propriu, iar în minutul 8 au cerut lovitură de pedeapsă la un duel în careu între Messi şi Lescott. Zece minute mai târziu, Neymar a punctat pentru gazde, dar golul a fost anulat eronat de arbitrul tuşier pe motiv de offiside. Jordi Alba a plecat bine de la limita ofsaidului, a pătruns în careu şi i-a pasat lui Neymar, care a trimis simplu, cu latul, în poartă. Arbitrul a considerat că Alba era în afara jocului.

City a părut anesteziată şi în repriza a doua, când tot catalanii au fost cei care au controlat jocul. În minutul 51, Messi a luat o acţiune pe cont propriu, a scăpat de un adversar şi a tras la colţul lung, dar mingea s-a oprit în bară. Minutul 67 a consemnat deschiderea scorului pe "Camp Nou". Messi a profitat de bâlbâieli în lanţ în apărarea lui City şi a înscris cu un lob simplu. Graţie acestei reuşite, argentinianul a devenit fotbalistul cu cele mai multe goluri înscrise în Liga Campionilor pentru un singur club.

Finalul a fost electrizant. Mai întâi, englezii au egalat în minutul 89 prin Kompany, care a înscris simplu, cu latul, după o pasă cu capul a lui Dzeko. Însă nu acesta avea să fie scorul final, deoarece Barcelona a mai punctat în minutele de prelungire, atunci când Dani Alves a adus victoria echipei sale, scor 2-1 şi 4-1 la general.

Aceasta a fost a şaptea calificare consecutivă a catalanilor în sferturile Ligii Campionilor, în vreme ce Manchester City trebuie să mai aştepte încă un an pentru a deveni campioana Europei, aşa cum îşi doreşte şeicul Manour Sheikh.  

Barcelona - Manchester City 2-1 (în tur 2-0)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite