VIDEO Real – Barcelona 3-4: meci „extraterestru“, circ în stil românesc la final. Cât şi pentru cine a greşit arbitrul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„El Clasico“ a arătat că fotbalul care se joacă în Spania n-are nimic în comun cu ceea ce se întâmplă în Liga I. Totuşi, a existat ceva în comun între supermeciul de duminică seară şi partidele din campionatul românesc.

Un derby jucat în ritm electrizant, cu faze succesive de la o poartă la altă, ar fi fost greu de arbitrat pentru oricine, iar „ghinionistul“ s-a numit Undiano Mallenco (40 de ani). În prima repriză, centralul n-a văzut câte un penalty pentru fiecare echipă şi l-a iertat pe Busquets de un „roşu“. Dacă cele două lovituri de la 11 metri neacordate s-au anulat reciproc, în schimb, faza cu Busquets e discutabilă. 

Imediat după golul de 2-2, în meleul creat la gura porţii, „închizătorul“ catalanilor şi-a pus crampoanele pe faţa lui Pepe, căzut pe gazon. E greu de spus dacă fotbalistul Barcelonei şi-a călcat intenţionat adversarul sau dacă a fost împins de la spate de portarul Realului şi, din inerţie, l-a lovit pe Pepe. Cert e că Undiano Mallenco n-a luat nicio decizie împotriva lui Busquets, însă, dacă l-ar fi eliminat, aproape sigur, istoria meciului s-ar fi scris altfel.

VEZI FAZA CU PEPE ŞI BUSQUETS

Aceasta e cam singura fază de care se pot lega cei de la Real, atunci când susţin că au fost dezavantajaţi de arbitraj. Asta deoarece, după pauză, ei au primit un penalty inexistent din partea lui Undiano Mallenco, în timp ce ambele lovituri de la 11 metri acordate Barcelonei au fost corecte. La prima lovitură de pedeapsă, madrilenii acuză un ofsaid la Neymar, însă reluările au arătat că brazilianul ar fi fost într-un ofsaid milimetric, iar în astfel de situaţii, potrivit regulamentului se dă credit jocului ofensiv, deci tuşierul e acoperit că nu şi-a ridicat steagul.

CR7 şi teoria conspiraţiei

La final, cel mai vehement la adresa centralului a fost Cristiano Ronaldo. „Arbitrul era alb la faţă şi foarte nervos. A comis multe greşeli şi nu s-a ridicat la nivelul derby-ului. Undiano Mallenco nu e făcut pentru astfel de meciuri. Am jucat împotriva a 12 adversari şi mereu e aşa. Nu caut scuze, dar nu vreau să mai tac. Recunosc, penalty-ul la mine se poate să fi fost în afara careului, dar au fost multe alte momente în care am fost dezavantajaţi“, şi-a început CR7 discursul.

El a şi oferit o explicaţie pentru că Barcelona ar fi fost ajutată de arbitraj. „Dacă ei ar fi pierdut, ar fi ieşit din lupta pentru titlu. Barcelona trebuia să câştige ca să supravieţuiască. Unii au dorit ca Barcelona să rămână în lupta pentru titlu şi asta s-a întâmplat. Nu e nimic însă, tot Real Madrid va câştiga campionatul“, a adăugat Ronaldo.

Ramos: „Am fost furaţi“

Eliminat de Undiano Mallenco la faza dinaintea penalty-ului din care Messi a punctat pentru 3-3, Sergio Ramos a pus şi el tunurile pe Undiano Mallenco. „Sper să nu mai arbitreze în acest sezon. Am fost furaţi. Nu l-am atins pe Neymar la faza penalty-ului şi, oricum, el plecase din ofsaid. Totul a fost premeditat“, a acuzat fundaşul de 28 de ani.

Ancelotti, singurul cu capul pe umeri

Dacă elevii săi au desfiinţat arbitrajul, în schimb, Carlo Ancelotti a avut puterea de a admite că nu Undiano Mallenco a fost inamicul numărul 1 pentru Real. „Unele decizii ale sale ne-au dezavantajat. În mai multe rânduri, ar fi putut judeca altfel o fază sau alta, dar nu putem spune că am pierdut cu Barcelona din cauza arbitrajului. Am făcut mici greşeli pentru care am plătit“, a declarat tehnicianul Realului. 

Pique: „Ronaldo să nu vorbească“

Jucătorii Barcelonei i-au arătat obrazul lui Ronaldo, cel care a beneficiat de un penalty inexistent după pauză. „Cei de la Madrid n-au de ce să plângă de arbitraj, fiindcă la penalty-ul lor, contactul dintre mine şi Ronaldo a fost în afara careului“, a spus Dani Alves.

Pique a fost şi mai acid: „Ronaldo n-ar trebui să se vaite după un meci aşa de frumos. Mai ales că el nici nu trebuia să primească acel penalty. Arbitrajul n-a influenţat rezultatul final“.

La rândul său, Xavi l-a invitat pe Ronaldo să-şi revizuiască declaraţiile: „Cristiano s-a înşelat. S-a grăbit aiurea să critice arbitrajul. Noi am jucat mai bine decât Real Madrid şi de aceea am câştigat“.

Undiano Mallenco, mai multe victorii pentru Barca, un trofeu pentru Real

Centralul derby-ului a bifat, duminică seară, cel de al 9-lea „El Clasico“ din carieră. Cu el la centru, Barcelona a câştigat cinci meciuri, iar Real Madrid trei. Totuşi, „galacticii“ au luat Cupa Spaniei, în aprilie 2011, în detrimentul catalanilor, cu Undiano Mallenco delegat la finală. Arbitrul de 40 de ani a eliminat până acum trei fotbalişti de la Barcelona şi doi de la Real Madrid şi a acordat 58 de „galbene“ în cele nouă „El Clasico“ la care s-a aflat la centru.

CITEŞTE ŞI: 

*Messi l-a făcut KO pe Ronaldo: cele mai importante recorduri după „El Clasico“

31

de meciuri fără înfrângere adunase Real Madrid în toate competiţiile până la eşecul din „El Clasico“.

VEZI GOLURILE MECIULUI REAL MADRID - BARCELONA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite