VIDEO Rasismul există şi face ravagii şi în 2020: Imagini care dor până la lacrimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din păcate, omenirea încă n-a evoluat suficient de mult, astfel încât un individ să nu aibă de suferit din cauza faptului că s-a născut alb sau negru.

Trăim într-o lume în care mulţi vor să se păcălească singuri, susţinând că rasismul nu mai e o problemă. Din păcate, o astfel de gândire nu înseamnă decât ascunderea mizerei sub preş. Rasismul există, inclusiv în România, după cum „Adevărul“ a scris aici, iar arenele sportive din întreaga lume sunt o scenă în care această „boală“ se manifestă periodic.

Ultimul exemplu dureros în acest sens a venit, duminică seară, în partida Guimaraes – Porto, scor 1-2, din etapa a 21-a a campionatului portughez. Concret, vârful din Mali al oaspeţilor, Moussa Marega (28 de ani), a marcat pentru 2-1, după care a celebrat luând un scaun negru aruncat spre el dinspre fanii celor de la Guimaraes. De aici, s-a dezlănţuit „iadul“. Suporterii gazdelor l-au supus pe Marega la un atac rasist dezgustător, imitând sunete de maimuţă la fiecare atingere de balon a acestuia!

Fotbalistul de culoare a îndurat această situaţie vreo zece minute, după care, pur şi simplu, a dat să iasă de pe teren. A fost momentul în care meciul a fost întrerupt, iar jucătorii şi oficialii ambelor formaţii au încercat să-l facă pe Marega să se răzgândească! Nicio şansă însă! „Turbat“ de furie, atacantul născut la Les Ulis (Franţa) a ieşit de pe teren, făcând gesturi largi spre cei care l-au atacat pentru că s-a născut negru.

Scârbit, antrenorul celor de la Porto a fost auzit, strigând spre suporterii lui Guiamares: „Comportamentul vostru e ruşinos!“. Şi, rămas fără atacantul său, tehnicianul a fost nevoit să-l schimbe pe acesta cu portughezul Wilson Manafa.

După meci, Marega, susţinut de clubul Porto printr-un comunicat oficial, a avut o postare dură pe reţelele de socializare: „Le mulţumesc şi arbitrilor pentru că nu m-au apărat şi pentru că mi-au dat cartonaş galben pentru că mi-am apărat culoarea pielii. Sper să nu vă mai întâlnesc niciodată pe un teren de fotbal! Sunteţi o ruşine!“.

VEZI CE A PĂŢIT ATACANTUL CELOR DE LA PORTO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite