VIDEO Prelungirile - problema „fatală“ a echipelor româneşti în fotbalul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua, campioana României FOTO Răzvan Păsărică
Steaua, campioana României FOTO Răzvan Păsărică

Steaua a avut în „mână“ victoria în deplasarea de la FC Basel până în prelungirile meciului, când campioana Elveţiei a egalat dramatic în minutul 90+1'.

Episodul a fost cu atât mai sensibil având în vedere istoria Stelei şi a fotbalului românesc, în general. De departe cel mai dureros meci din istoria recentă a roş-albaştrilor este cel cu Middlesbrough. După ce Steaua câştigase meciul de la Bucureşti, de pe „Lia Manoliu'“, cu scorul de 1-0, graţie golului marcat de Nicolae Dică (76'), situaţia a luat o întorsătură dramatică în returul de pe „Riverside Stadium“. Cu toate că Steaua era cu un „picior“ în finala UEFA, roş-albaştrii au pierdut singuri meciul, abordând o tactică defensivă. Partida s-a încheiat 4-2 pentru englezi, iar episodul a rămas ca o pată neagră în istoria Stelei.

În anul 2010, Steaua pierdea calificarea în primăvara Europa League, după 3-3 cu Napoli (în tur italienii câştigaseră cu 1-0). Cu toate că roş-albaştrii conduseseră cu 3-0 şi reuşiseră să facă faţă timp de o oră în inferioritate numerică, Cavani l-a învins pe Tătăruşanu cu un şut din 10 metri.

Nici Pandurii Târgu-Jiu nu a avut parte de mai mult noroc. După ce a ce au condus cu 1-0 acasă, gorjenii s-au văzut egalaţi şi mai apoi învinşi cu scorul de 2-1 de către Fiorentina, în Grupa E, din Europa League.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite