VIDEO Poli Timişoara redevine asociaţie non-profit. Echipa va juca din nou în Liga a IV-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Iancu
Marian Iancu

Preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a anunţat, pe site-ul oficial al clubului, că gruparea bănăţeană nu îşi va mai continua activitatea ca societate pe acţiuni, aşa cum se întâmpla din 2002 până în prezent, ci va redeveni asociaţie non-profit.

"Am hotărât că este bine ca fotbalul alb-violet şi anume clubul Politehnica Timişoara să revină la forma iniţială şi anume la asociaţia non-profit, continuatoarea istoriei şi a palmaresului începând cu anul 1991, împreună cu societatea pe acţiuni înfiinţată de aceasta în anul 2002, şi anume Fotbal Club Politehnica 2002 Timişoara", se arată în comunicatul semnat de Marian Iancu.

Preşedintele grupării timişorene susţine că FC Timişoara îşi va continua activitatea cu jucători de la grupele de copii şi juniori, însă nu se ştie încă în ce ligă va activa clubul bănăţean. "Începutul va fi greu, vom vedea din ce ligă vom porni, vom vedea cine se va alătura acestui brand. Cu certitudine, vom invita Universitatea Politehnică, părinte al clubului alb-violet. Vom transfera copiii, juniorii cât şi tinerii care vor asigura participarea în competiţii. Vom pune la dispoziţie logistica de care dispunem, iar cu răbdare, probabil, Poli va redeveni ceea ce a fost. Reactivarea ASFC Politehnica Timişoara şi a afiliaţilor ei, societăţi pe acţiuni, va face să renască simbolul original, încărcat de istoria nealtoită a celor 90 de ani de când s-a născut", a completat Iancu.

Marian Iancu le cere suporterilor ca în data de 10 iunie, când vor avea loc alegerile locale, aceştia să voteze "un suflet tânăr, educat şi antrenat în mediul studenţesc", referindu-se la Nicolae Robu, rectorul Universităţii Politehnice din Timişoara, care va candida din partea USL pentru postul de primar. "Am considerat că sunt obligat, ca fiind în cunoştinţă de cauză, să iniţiez calea corectă pe care trebuie să o urmeze fanii şi cei care sunt ataşaţi acestui club. Cu sau fără noi, suntem de acord cu sloganul «Obligatoriu, înainte!». Dar cine? Câţi mai sunteţi? Puţini sau mulţi, mergeţi acasă şi spuneţi părinţilor şi aceştia la rândul lor bunicilor voştri ca acest oraş trebuie să renască, să iasă din adormire. Se impune o nouă dinamică, pornită dintr-un suflet tânăr, deşi matur, educat şi antrenat în mediul studenţesc. Pe 10 iunie aveţi cu toţii şansa să aduceţi în fruntea comunităţii un om pe care cu drag îl puteţi considera ruda de prim rang al celor care au dat viaţă clubului alb-violet. Veţi avea garanţia unui devotament părintesc şi o responsabilitate cu adevărat asumată public. Pentru cei care se vor grăbi să ne judece, îi liniştesc şi le transmit că facem doar politica lui Poli!", a conchis Iancu.

FC Timişoara, gruparea din Liga a II-a, prezidată de Marian Iancu, şi Poli Timişoara, clubul patronat de omul de afaceri italian Claudio Zambon, şi-au disputat de peste cinci ani palmaresul şi însemnele Politehnicii Timişoara, club fondat în 1921. Marian Iancu a anunţat, la 15 martie, că gruparea bănăţeană şi-a recuperat palmaresul şi toate drepturile conexe de la societatea condusă de Claudiu Zambon printr-o hotărâre a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. La 5 aprilie, Comitetul Executiv al FRF a pus în aplicare decizia TAS, FC Timişoara urmând să redevină Politehnica Timişoara la finalul acestui sezon.

FC Timişoara a fost retrogradată la finalul sezonului precedent deoarece nu a obţinut licenţa pentru Liga I, deşi la finalul campionatului se clasase pe locul doi. După disputarea a 22 de etape din sezonul 2011/2012 al Ligii a II-a, FC Timişoara ocupă locul al doilea, promovabil, cu 46 de puncte, la şapte puncte de liderul Gloria Bistriţa şi la nouă de ocupanta locului trei, UTA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite