VIDEO Paul Dicu a alergat 246,5 km în 6 zile la Maratonul Nisipurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maratonul nisipurilor
Maratonul nisipurilor

Paul Dicu şi-a încheiat cu succes a doua sa aventură în deşert. El a revenit acasă după ce a participat la a 27-a ediţie a Maratonului Nisipurilor din Maroc, unde a alergat în sprijinul copiilor bolnavi de inimă şi susţinând un proiect al Asociaţiei Inima Copiilor, cu o contribuţie esenţială la înfiinţarea unui departament modern de cardiochirurgie dedicat exclusiv copiilor la spitalul Marie Curie din Capitală.

Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, amintea, cu prilejul unei conferinţe de presă, că "în jur de 1.000 de copii au nevoie de tratament în fiecare an şi sistemul medical românesc nu-l poate acorda, din cauză că sunt prea puţine locuri unde pot fi operaţi. Noi ne bucurăm de prietenia cu Paul, ca şi noi, un alergător de cursă lungă, care a mers în deşert ca să povestească despre problema copiilor bolnavi de inimă din România".

Citiţi aici întreaga istorie a lui Paul Dicu, omul care s-a luptat cu toţi demonii din pivniţele sufletului său.

Popa a adăugat că printr-un eveniment derulat în paralel cu aventura lui Paul Dicu din Maroc, "În pas cu Paul", s-a strâns suma de 10.000 euro, cu ajutorul ING Asigurări de viaţă, care a plătit câte 10 euro de fiecare km alergat.

Preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor a anunţat, potrivit Agerpres, lansarea unui alt proiect, de modernizare a secţiei de terapie intensivă pentru noi născuţi de la spitalul Marie Curie: "Mai avem un proiect, de extindere şi modernizare a terapiei intensive de la noi-născuţi de la Marie Curie, un loc unde copiii sunt salvaţi cu o eficienţă extraordinară, o secţie cu cea mai mică mortalitate din ţară, cu cele mai bune rezultate, unde în jur de 200 copii sunt internaţi în fiecare an şi alţi 200 sunt refuzaţi, ceea ce înseamnă un refuz al dreptului la viaţă. Noi vrem să facem ceva mult mai mare şi mai bun. Oricine poate trimite un sms, care costă 2 euro, la 858, iar suma adunată prin donaţii va fi dublată de Fundaţia Vodafone".

Citiţi aici un interviu-maraton, acordat de Paul Dicu ziarului "Adevărul" la finalul primei sale aventuri în deşert.

Paul Dicu, 42 ani, un antrenor de arte marţiale, scafandru voluntar la Delfinariul din Constanţa, a parcurs un traseu de 246,5 km timp de 6 zile, încheind cursa pe locul 521, mult mai bine decât anul trecut (locul 621). "Mă bucur că am reuşit să termin cursa. Nu am fost convins nici anul trecut că voi termina şi nici anul acesta. Cursa asta e un fel de loc unde Murphy se manifestă cel mai bine. În sensul că dacă se poate întâmpla ceva rău, asta o să se întâmple. Aşa a păţit campionul en titre, care a avut o ruptură de muşchi la gambă şi a fost operat la Casablanca. Până nu treci linia de finiş, nu eşti convins că o să termini. E o demenţă frumoasă, e un certificat de naştere, pe care orice om cu zvârcoliri de viaţă ar trebui s-o facă. E o săptămână în care eşti doar tu cu tine, nimeni nu se bate cu cel de lângă el, pe aproape nimeni nu interesează locurile, clasamentele. E discuţie pe care o ai tu cu tine, cu motivele tale, şi la final ajungi să renaşti dacă eşti norocos. E o cursă magică, Maratonul Nispurilor e un loc unde magia se întâlneşte cu patologia", a povestit Paul Dicu.

Cea mai lungă etapă a măsurat 81,5 km, în care Paul Dicu a ajuns la finiş la ora 4,00 dimineaţa. Au luat startul 854 de concurenţi, dintre care 59 au abandonat, inclusiv marocanul Rachid El Morabity, învingătorul din 2011. De notat că taxa de înscriere se cifrează la circa 3.000 euro, iar banii au ca destinaţie zone defavorizate din Africa.

La cea mai lungă etapă, de 81,5 km, Paul Dicu a făcut flotări după linia de sosire, explicând că acest obiectiv şi l-a propus în timpul alergării pentru a-şi menţine intactă motivaţia de a trece de acest test dificil: "Ideea cu flotările mi-a venit pe la km 50, mi-am dat seama că trebuie să-mi găsesc o motivaţie foarte concretă în plus, ca să fiu sigur că termin etapa lungă, mult mai dificilă ca anul trecut. Mi-a venit aşa în cap, la final flotări, pe care le-am făcut la 4 dimineaţa după linia de finiş".

Cursa masculină de la a 27-a ediţia a Maratonului Nisipurilor a fost câştigată de iordanianul Salameh Al Aqra - în 19h59min21sec, în timp ce la feminin s-a impus franţuzoaica Laurence Kein - în 26h15min40sec. Paul Dicu a încheiat cursa în 53h25min.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite