VIDEO Pakistan: Atentat sinucigaş la un meci de volei soldat cu 93 de morţi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mulţi răniţi au fost mutilaţi de puterea exploziei
Mulţi răniţi au fost mutilaţi de puterea exploziei

Un număr de cel puţin 93 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş comis vineri în timpul unui meci de volei în nord-vestul Pakistanului, informează Reuters, care citează poliţia.

Sâmbătă, 2 ianuarie 2010

ORA 9.20 Cel puţin 93 de persoane au murit vineri în Pakistan, după ce un atentator sinucigaş a detonat o maşină-capcană pe un teren de sport, unde se desfăşura un meci de volei, a anunţat sâmbătă poliţia locală, citată de AFP şi de BBC. Un bilanţ anterior indica moartea a 88 de persoane şi rănirea altor 37.

"Alte cinci persoane au murit în timpul nopţii la spitalul public din Lakki Marwat, ceea ce creşte bilanţul la 93 de morţi", a declarat comandantul poliţiei locale. Atacul, comis la Shah Hasan Khan, un sat aflat în apropierea graniţei cu Afganistanul, este unul dintre cele mai grave înregistrate în ultima perioadă în Pakistan, unde atentatele din ultimii doi ani şi jumătate s-au soldat cu moartea a peste 2.800 de persoane.

Vineri, 1 ianuarie 2010

ORA 22.30 Ultimul raport al medicilor este dezastruos: 88 de victime, plus încă două cazuri în moarte clinică. În ceea ce priveşte numărul răniţilor, se estimează că acesta ar putea depăşi uşor peste 120 de cazuri, după cum informează BBC, în ediţia sa online. Şeful poliţiei din localitatea Lakki Marwat, Ayub Khan, a declarat că explozia a din această localitate a fost una foarte puternică. "Nu ne-am aşteptat ca, până la urmă, să ne confruntăm cu un caz atât de greu. Iniţial am sperat că numărul persoanelor decedate va fi de aproximativ de 70, însă nu a fost aşa", a completat Khan. Conform surselor oficiale, citate de AP, la ora disputării meciului de volei în tribune se aflau cel puţin 300 de spectatori.

ORA 19.24 Potrivit celor mai recente informaţii publicate de telegraph.co.uk numărul celor care şi-au pierdut viaţa în atentat a ajuns la 70

ORA 18.00 După explozia din localitatea Lakki Marwat, cel puţin 40 de persoane au decedat, iar alte cinci sunt în stare critică, la spital. Numărul răniţilor a ajuns la peste 50. Acoperişul unei case s-a prăbuşit, astfel că, în acel loc, ar mai putea fi găsite alte câteva cadavre, conform surselor poliţiei locale. Conform BBC, forţele de ordine se aşteaptă ca abia în următoarele ore să se poată da un bilanţ estimativ al atentatului de vineri.

VEZI VIDEO DUPĂ EXPLOZIE:

ORA 16.50 Poliţia pakistaneză a anunţat că numărul persoanelor decedate este de cel puţin 40, după atentatul sinucigaş de la Lakki Marwat. "Ne-am temut că numărul morţilor va creşte", a completat Habibullah Khan, purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine.

ORA 16.45 Oficialul poliţiei, Habibullah Khan, a declarat că atentatul a avut loc la Lakki Marwat, o localitate aflată la câţiva kilometri de nordul procinciei Waziristan, acolo unde talibanii acţionează în mod constant. "Sunt foarte multe pagube şi numărul persoanelor decedate va creşte, cu siguranţă, câteva persoane fiind în stare foarte critică, la spital. Nici noi nu avem, încă, datele exacte referitoare la morţi şi la răniţi", a încheiat Khan.

Poliţia pakistaneză a mai confirmat faptul că talibanii au ajuns în satul în care s-a produs atentatul cu puţin timp înainte de explozie, însă nu a dorit să ofere mai multe informaţii presei.

ORA 16.30 Potrivit ultimelor informaţii furnizate de AFP, Daily Mail şi AP, numărul răniţilor este de cel puţin 50. Un kamikaze s-a aruncat în aer în timpul unui meci de volei între echipele a două sate vecine cu zonele tribale din Waziristanul de Sud de la graniţa cu Afganistanul, unde armata pakistaneză luptă împotriva talibanilor aliaţi cu Al-Qaida. Criminalul a condus o maşină pe terenul de joc, suflul exploziei provocând şi prăbuşirea mai multor case din apropiere.

'Ne temem că alţi circa 10 oameni ar fi putut muri sub dărâmături', a declarat şeful poliţiei locale, Ayub Khan.  Poliţia suspectează că atacul a fost o răzbunare împotriva rezidenţilor locali pentru eforturile de a ţine militanţii departe de regiune.

ORA 16.15 Un oficial al poliţiei din Pakistan, Habibullah Khan, a declarat că, în urma atentatului, cel puţin 25 de persoane au decedat. "Avem confirmarea a 25 de morţi, iar alte câteva zeci de persoane sunt internate la spital. Acestea au plecat către instituţiile de prim ajutor fie cu maşini de salvare, fie cu maşini private, mai mulţi şoferi ajutându-ne la această acţiune", a precizat purtătorul de cuvânt al forţelor de ordine pentru agenţia Reuters.

Acesta este cel mai recent atac dintr-o serie de atentate violente ale militanţilor islamişti.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite