VIDEO Omagiu impresionant adus de francezi Valeriei Borza, jucătoarea de tenis de masă care a murit la doar 29 de ani

VIDEO Omagiu impresionant adus de francezi Valeriei Borza, jucătoarea de tenis de masă care a murit la doar 29 de ani

Valeria Borza (stânga) era coechipieră cu o altă româncă, Bernadette Szocz FOTO Facebook

Valeria Borza a fost o sportivă iubită în Franţa. Alături de clubul său, Lyz les Lannoy, ea a câştigat două titluri de campion al Franţei, în 2011 şi 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ajunul Crăciunului, francezii s-au strâns la club, au aprins o lumânare şi şi-au amintit de Valeria Borza. Nimeni n-a adus flori, pentru că cei de la club le-au spus că e mai important să doneze banii, pentru ca trupul Valeriei să poată fi adus la Caransebeş, în locul natal.

Postul francez F3 a realizat un reportaj la ceremonia de amintire a Valeriei Borza, la care au rulat imagini de când sportiva de 29 de ani juca tenis de masă şi se bucura pentru victoriile sale. 

"Venită din România, Valeria a găsit la clubul său o familie adoptivă, iar preşedintele o privea ca pe fiica sa", se arată în reportaj. Ea juca din 2004 pentru Lyz les Lannoy. 

Valeria a fost de două ori campioană a Franţei pe echipe şi ocupa locul 27 în clasamentul celor mai bune jucătoare de ping-pong din Franţa. 

Valeria Borza a murit la doar 29 de ani, din cauza unei meningite bacteriene. 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: