VIDEO Olăroiu, campion în Emirate: românul a ajuns la un bilanţ formidabil şi poate bifa cel mai bun sezon din carieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul tehnician al Stelei a zdrobit, duminică seară, o echipă pregătită de un alt fost antrenor al roş-albaştrilor şi a rezolvat lupta pentru titlu cu patru etape înainte de final. Actuala stagiune poate deveni una istorică pentru Oli şi Al-Ahli Dubai.

Cosmin Olăroiu a „confiscat“ titlul în Emirate! În 2011-2012 şi în 2012-2013, el a devenit campion cu Al-Ain, pentru ca, vara trecută, să treacă la Al-Ahli Dubai, grupare cu care a cucerit titlul, duminică seară. Ca un amănunt, după plecarea lui Oli, Al-Ain s-a prăbuşit şi, după 22 de etape, se află abia pe locul 7 din 14, la 21 de puncte de lider. Mai mult, fosta echipă a lui Oli a pierdut toate disputele cu Al-Ahli:

*În Supercupa Emiratelor, partida care a deschis sezonul actual, elevii lui Oli s-au impus în faţa lui Rădoi şi compania.

*În campionat, Al-Ahli a învins cu 1-0, în tur, pe teren propriu, şi cu 3-2, în retur, în deplasare.

Zenga l-a făcut campion

Etapa cu numărul 22 a început perfect pentru Al-Ahli: principala contracandidată la titlu, Al-Shabab Dubai, a pierdut, acasă, 1-2, cu Al-Wahda. Astfel, cu un eventual succes, în deplasare, pe terenul celor de la Al-Jazira, Al-Ahli s-ar fi distanţat la 12 puncte faţă de locul 2, cu patru runde înainte de final.

Iar elevii lui Oli şi-au îndeplinit misiunea în stil de mare echipă. Grafite şi compania au zdrobit Al-Jazira, trupa pregătită de Walter Zenga, scor 3-1. Tabela arăta 3-0 după 50 de minute, iar gazdele au marcat golul consolării în minutul 86. Rezultatul a dus Al-Ahli la 12 puncte de Al-Shabab, ceea ce înseamnă că, până la final, dacă echipa lui Oli pierde tot, iar rivala din Dubai bate tot, atunci Al-Shabab nu poate decât egala Al-Ahli la puncte. 

Cum acest scenariu e, oricum, unul SF, Al-Ahli e deja campioană, în proporţie de 99,9%, şi va sărbători acest triumf, acasă, etapa viitoare, în partida cu Al-Wasl, programată pentru 10 aprilie. 

VEZI GOLURILE MECIULUI AL-JAZIRA - AL-AHLI

Poate câştiga patru trofee în acelaşi sezon

Titlul cucerit acum, după Supercupa luată la startul sezonului, e cel de al doilea trofeu pentru Olăroiu în 2013-2014. Românul poate încheia actuala stagiune cu patru trofee! Asta deoarece Al-Ahli s-a calificat şi pentru finala Cupei Emiratelor (19 aprilie) şi finala Cupei Preşedintelui (18 mai).

În primul meci, elevii lui Oli vor întâlni Al-Jazira, iar în cel de al doilea vor da piept cu Al-Ain. Dacă va câştiga doar una dintre cele două finale, atunci, în mod oficial, acest sezon va deveni cel mai bun din cariera lui Olăroiu. Până acum, el a cucerit maximum două trofee într-un sezon:

*În 2007-2008, a luat titlu şi Cupa Coroanei Prinţului cu Al-Hilal (Arabia Saudită)

*În 2012-2013, a câştigat titlul şi Supercupa Emiratelor cu Al-Ain

11 

trofee a câştigat Cosmin Olăroiu în cariera sa de antrenor, începută în 2000, la FC Naţional.

5

ani trecuseră de la ultimul titlu cucerit de cei de la Al-Ahli Dubai, în sezonul 2008-2009.

5

milioane de euro e salariul anual al lui Cosmin Olăroiu la Al-Ahli Dubai, el fiind cel de al 8-lea cel mai bine plătit antrenor din lume la nivel de cluburi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite